另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
結咗婚一齊著都有排嗌交,更何況未結
咩尊重唔尊重,你又未嫁人,點計都係個外人住入人地屋企,又唔知人地屋企人兩老點睇…
憑乜野要人尊重你意見/意願
咪鬼去啦...
人哋屋企人如果唔鍾意你,你就唔好去過夜啦。你自己又唔係冇屋企做咩做到好似好cheap咁。其實人哋都已經畀晒面色你睇啦,佢哋都唔同你直接講嘢,唔通你真係要人哋當面鬧你你先識走咩。
你睇#10同#28
係呢種當我無到
就算係外人 你知係個仔嘅女朋友 又一齊住咗成年
唔係要尊重我意願 而係連最基本對人尊重都無
不過講講下發現突然佢都唔係好尊重我男友⋯⋯
佢老母定咩人
人地當酒店又點? 咁係唔係人地屋企呀? 你點知人地無睇法? 可能一早有不滿 礙於唔想同個仔講/嘈先唯有“哦”喳,你就天真到信面個句
隔住個mon都feel到幾咁難相處 以前都識過依類人 永遠唔覺得自己有問題 最難頂係開口埋口都講自己有幾好 有咩唔順意永遠都要扮受害者 一星期去六日叫間唔中 自稱唔會自把自為執屋 但係又要襯男方屋企人唔係到時吸塵抹地同時屌鳩返人唔清潔屋企 好老實講人地生活模式真係完全唔關你事 難聽啲講你一個外人去到人屋企尊重你都唔係必然 唔講出口唔代表鐘意或者冇意見 有返咁上下年紀既人好多都唔會咩都講出口 無啦啦屋企長期多左個人一個正常都唔會鐘意其實最撚冇用都係你條仔 老母做到咁都唔撚識踼你返屋企
隔住個mon都feel到樓主幾咁難相處 以前都識過依類人 永遠唔覺得自己有問題 最難頂係開口埋口都講自己有幾好 有咩唔順意永遠都要扮受害者 一星期去六日叫間唔中 自稱唔會自把自為執屋 但係又要襯男方屋企人唔係到時吸塵抹地同時屌鳩返人唔清潔屋企 好老實講人地生活模式真係完全唔關你事 難聽啲講你一個外人去到人屋企尊重你都唔係必然 唔講出口唔代表鐘意或者冇意見 有返咁上下年紀既人好多都唔會咩都講出口 無啦啦屋企長期多左個人一個正常都唔會鐘意其實最撚冇用都係你條仔 老母做到咁都唔撚識踼你返屋企
佢尊唔尊重你男朋友都唔到你理啦,你邊位?我見你同男友家人嘅溝通都剩係同你男友講,叫佢同佢屋企人講,都唔尊重佢地啦。更何況婚都未結就搬過去同居,可以你男友父母都覺得你冇尊重過佢地嘅意願呢,有得揀,你估佢想唔想同你一齊住吖喇?
會咁覆嘅人到底有無拍過拖去過人度瞓/叫過女朋友去你度瞓
同意樓上嘅人講有個好既另一半屋企人仲難搵過一個好既另一半
第時發生喺你身上只會做裙腳仔唔撚理
等你女友食晒啲委屈
唔叫男友問 唔通我話 hi auntie 你鍾唔鍾意我過嚟瞓呀?
俾你係auntie點答 佢緊係同個仔講直接過同我講啦 on9
member] 你自己又係拎男友做傳話人 咁你就唔好前幾頁係到怪人地老母用你男友傳話人啦 仲話人地唔識尊重你 你又有幾尊重人地老母呀,啲行為咪一撚樣?
你覺得啲嘢難以啟齒,要男友幫拖,但你估人地老母開口屌你又好易? 又唔係自己個女,有乜撚資格教呀? 咪屌自己個仔囉 多撚餘 做咗幾多年人呀? [/member]
頂 以前都試過幾次 明明一齊食緊飯
講野內容係同我講 但對象係對住人地講

Hi青豆絲
望住A講 A聽唔明 或者唔關A事
因為成段內容都係話俾呀b聽(即係你
首先每個人性格都唔同 佢呀媽可能一開始係覺得你唔錯所以咁講 後尾覺得你霸住佢個仔所以唔like你都唔出奇 我唔識佢地唔敢講一定係呢個原因 不過你一日去訓六晚其實同同居有咩分別點講都一定唔係間唔中 另外你講到婆媳關係就太遠 至少我就咁睇唔覺得佢呀媽已經認定左你 從現有所知你地既各動黎睇佢呀媽就點都唔係鐘意你架啦 所以不論尊唔尊重都好 佢都未必會對你好nice

另外我係絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞