另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
6日
都真係好阻住人
好ok幫佢keep clean 邊個講㗎 定又係你以為
唔慣咪努力儲錢搬出去囉 人地阿媽又好慣你同佢一齊住
未搬到出去咪住少d 少d磨擦你又少d唔開心囉
我公司個女同事先好笑,佢條仔老母 day one 已當佢仇人,去佢屋企 stay 無論佢做乜都錯,廁所有條頭髮向 basin 都屌,成日都覺得佢教壞個仔,到佢條仔去佢屋企 stay,成日著條孖煙通出廳坐,明知條女屋企有幾姊妹都唔避忌,又成日見乜食乜成日食左人地屋企 d 野又唔單聲,真係估佢條仔唔到,成六尺幾高靚靚仔仔原來又係柒姑碌一名。
其實你想點
打掃得屋企乾淨但係人地唔鍾意你呢
去少d喇
樓主介唔介意講你幾大
咁唔要面既 人地做到出面話唔鐘意 仲要係咁搵藉口比自己繼續留喺度 仲要話方便自己返工
Cheap到
仲話人唔尊重佢
佢係人屋企阻住晒咪一樣
唔係話幫手做家務大晒嫁
我係佢屋企人我寧願屋企污糟十倍都唔想多個人係度
你講到另一半d屋企人咁針對你
點解仲可以去訓足6日
佢地唔鐘意你 你做咩都睇唔順眼架啦
同你一齊係你另一半 又唔係佢d屋企人
試過示好佢地唔接受咪算囉
你另一半又唔係鬧你對佢屋企人唔好
莫講六日,我自己就連細佬帶同學返黎打幾個鐘機都覺得佢地阻住左我,講晒多左個人係屋企點都會唔方便,只可以話係你同佢屋企人嘅個人生活習慣唔夾。

伯母見你咁耐都冇上去嘅反應咁冷淡,絲打真係不適宜再去人地屋企打搞人喇。除非你冇打算同佢屋企人打好關係
莫講六日,我自己就連細佬帶同學返黎打幾個鐘機都覺得佢地阻住左我,晒多左個人係屋企點都會唔方便,只可以話係你同佢屋企人嘅個人生活習慣唔夾。

伯母見你咁耐都冇上去嘅反應咁冷淡,絲打真係不適宜再去人地屋企打搞人喇。除非你冇打算同佢屋企人打好關係
吓我都係一開始熱戀期先一星期上去兩次
諗諗下都覺得入侵左人地生活
而家都係趁佢屋企冇人先上去過夜
想見多啲唯有努力儲錢搬出黎囉
樓主會唔會面皮太厚
你應該好好相處 我都有fd係咁 哥哥家姐 同哥哥女朋友 加埋我 成日5個一齊去玩 照叫佢女朋友做呀嫂
仲要話返人地冇'尊重'佢 mk妹明知人地單親家庭兩個相依為命,仲要未結婚已經日日上去同人老母爭仔
覆唔切
要講我嘅事例上面都講晒
我身邊有fd都係一個月只返自己度瞓兩日 同男友感情好

本身諗住上嚟取下暖 睇下有無人同我差唔多 點知個個講出嚟都係咁幸福 同另一半屋企人相處咁融洽 我同好多fd屋企人都熟 唯獨同自己男友屋企唔熟
咁係條仔同條仔老母呢個家庭問題大啲喎好似
人地感情好係人地既事
無人好似你咁訓足6日都唔覺得係打擾緊人地
你覺得自己有無錯㗎
建議絲打未結婚前唔好去男朋友屋企住,可以兩個人搬出去,但係未結婚就同佢屋企人住……
人哋會比較多廢話講…唔係咁好聽,而且覺得你好似黎謀人哋d野咁…
都係諗點解人地就唔阻 但我就阻
點解人地感情咁好 我就算做好多討好佢嘅事 又無補於事
其實會好撚sad同好撚沮喪
今日後會去少啲 等儲到錢結婚再算
其實除左本身兩個人好唔好相處,都好睇男朋友本身同屋企人既關係同相處模式
True
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞