另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
幾歲?mk妹?拍咗幾耐?係咪無諗結婚 嚟住為咗同你細佬扑嘢
17歲MK妹,拍左年幾
點會結婚,等我細佬玩厭
大家都有阿媽生
如果唔想比另一半屋企人為難 就唔好住人地屋企啦
真係要扑野咪時鐘
好過要受氣
去人屋企禮貌真係基本 唔可以當係自己屋企
如果本身無禮貌又唔識同陌生人相處
就唔好去人地屋企打攪人

如果好有禮貌但人地屋企人唔受
都唔應該勉強 比翻d尊嚴自己 唔好再上去啦
唔好做多左 簡單黎講
佢地唔會咁諗
唔會唔好意思打攪人
去人屋企無禮貌係好合理
你唔屌佢係唔會識得諗
應該之後會上少啲 佢呀媽應該係唔受嗰type
有無直接屌佢
btw試過受邀請上男朋友屋企食飯
我好有禮貌做足公關
佢老母表面同我都有講有笑
但事後男朋友竟然同我講翻佢老母等我走左之後數我缺點話我肥
我心lum我都唔係好肥姐 伯母你仲肥過我啦
因為知道佢老母唔鍾意我
自此以後唔再上佢屋企 真係無謂勉強
無,但會西佢面
搞到佢唔敢出廳
坦白話你知,去另一半屋企住要了解幾樣野

第1:個屋企係邊個話事(如果係男友阿媽話事,要幫個屋企決定啲野前要同話事人傾下 傾好先去做 )掉轉諗你屋企人幫你決定唔問你 你都借啲依搵野挑剔佢

第2: 真係結婚搬去老公個邊住 要識氹你老公屋企既話事人,好多野都要主動去做(駛唔駛你做,比唔比你做 都未到你話事)

因為一山不能藏二虎 ,你一係同老公搬出去住

除非你男友阿媽好錫男友 ,就多數唔理你地點做

不過睇你內容都覺得唔似咁
比我就執包袱走啦
明知佢唔鍾意你仲住落去盞要睇佢面口做人
仲有你鐘意乾淨幫佢抹哂嘢
唔代表人地就要接受㗎 分分鐘以為你串緊佢污糟
倒反轉頭更加憎你
覺得你麻煩想插手改變佢生活習慣
我冇,但我細佬話我比說話佢聽喎
未追哂post都已經feel到男方屋企人唔鐘意你
一唔鐘意你就樣樣都唔滿意你
講真 幾辛苦都唔好再去過夜
可能佢都想保護自己女友 但係如果咁好食懶做 又真係唔抵幫

做乜結婚要一齊住
我都覺 好多野比佢反搏哂 堅持自己果套
佢只係想在座各位認同佢係被唔尊重
真係唔好咁戇鳩諗住人地兩老會叫你英文名,你咁樣只會令佢地無所適從。
因為唔擔保100%可以唔使一齊住
你男友有無幫口呀我覺得佢屋企人唔鍾意係一回事 你男友有無幫你講好說話又係好關乎之後見面會唔會臉阻阻
多做多錯
少做少錯
唔做唔錯

真係好岩寧願扮傻扮蠢坐定定 都唔好周圍搞人地屋企d野
個屋企地布都冇
企理極有限啦 學人嚴三嚴四

我女朋友屋企勁殘 爛屋
上次整話左佢地把鎖 一句都冇屌過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞