另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
其實唔係好明
未結婚點解要長住係男/女朋友屋企?
你唔出去租屋 擺明想慳租金啦
同埋人地老母唔鐘意你就唔鐘意你,講咁多廢話直線話自己好好有撚用咩
你同你條仔出去租屋住咪解決哂問題
未結婚咪唔出去租屋 呢啲支出想婚後先有 而加都要儲住錢先架話搬就搬咩
我同另一半既屋企人相處幾好 兩老都鍾意我
我都間唔中會去佢屋企訓
雖然對佢屋企好多雜物個啲會睇唔過眼 但唔會出聲同唔會郁手 因為係人地既習慣 做咩要去搞鳩人地
正如你唔鍾意人搞亂你自己啲野一樣
你覺得係好意人地唔一定要接受 唔好講到自己好委屈咁
另外就係你男朋友唔太識做啦
如果佢同屋企人關係好少少可以幫你出聲
我男朋友就唔會要我未嫁過去之前就洗碗做家務呢啲
咁你咪返屋企住囉
邊撚個話唔結婚唔可以出去租屋
唔通我拍左6年拖,6年都要係條仔屋企住咩
同埋我諗個個拍到咁上下,都expect 2人世界架啦
你住係你條仔度,咁有無每個月俾家用佢老母呀?
人地啊媽都表現到唔太鍾意你
做咩仲要熱臉去貼人地個冷屎忽 返屋企舒舒服服好過啦
痴撚線!無啦啦雀巢鳩佔仲數鳩人屋企人!
相見好同住難,如果人地唔鐘意真係唔好勉強。初頭拍拖頭一兩年嘅時候,房門唔關得,沙發又唔坐得埋,好唔自在,之後都盡量少上了
冇能力冇本事搬出去就係要咁屈就㗎啦
又儲錢又想做公主咪返屋企住
去人屋企幫做家務係你自願你睇唔過眼 人地都冇求你做 唔好講到大恩大德咁
樓主到底幾大呀? 思想仲咁小學雞公主病
個情況就係男友係你既
但個屋企唔係佢既
你先係唔尊重人地果個
你有任何野想加想減想轉 你男友當然ok
你兩個有感情嘛
但對其他人來說你係一個intruder
睇你唔順眼既話無論你做咩事都唔啱
你要係人屋企住,要做既係多啲同屋入面既人打好關係,唔好對立。多啲問屋企人意見,請下食飯,用錢用心,搞得掂既你放尿入洗頭水都唔會有人嫌臭
你不是主人,你男友都唔係,就算佢係主,你同所有人搞到唔開心都好難生活落去
你啲留言睇得出你諗唔明
期望什麼?你對自己既角色唔了解
你去人地屋企住憑什麼有期望
諗下點令人接受你先岩
我明白,我老母都係咁覺得,不過我唔同意
點解唔閂得房門?佢屋企人介意?
佢好明顯就介意啦下話 做到咁出面
唔洗俾錢有個人幫自己屋企打掃乾淨仲要俾自己單單打打都唔出聲唔反抗 咪繼續由你係到
佢都係睇你捱得幾耐架咋嘛

認真你男朋友同佢屋企人關係麻麻你就唔好貼埋去啦
佢又幫唔到你 你只會自己難受
問題係你真係阻住人呀
搬出去OR返屋企會好好多
咁你都係返你屋企住啦,一係叫你條仔去你屋企訓
之後返返屋企算
你都話你男朋友同佢老母係roommate咁
佢老母可能都唔期望你地結左婚會一齊同佢齊架喎
你而家打搞到人地 人地有權唔鍾意架喎
而你地又真係未結婚 想大家關係好啲咪保持返啲距離囉
人地唔係一定要接受你尊重你架

除非佢老母講明你地結婚一定要同佢一齊住又唔同講法啦
霸王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞