另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
你男朋友點睇佢屋企人既反應?
舊衫咪舊衫 咁又點
洗頭水就專制左啲佢屋企
你條仔要出下聲啦
咁其實照睇佢阿媽似係中意自己靜靜地、收埋自己既人、好重視自己個人世界。你主動示好應該無咩用,其實無溝通無交流、你唔出現、唔好逼佢建立懶「親切友善」關係就應該會最好。內向既人好怕呢啲
好老實同你講 你成日諗住第時會結婚都會相處點點點
不過 未結婚就係未結婚 外人始終係外人
結左同未結 態度會180度唔同
你諗住幫人買條毛巾係幫左忙? 相信人地阿媽只係會諗 "我自己唔識買咩"
就係因為一支洗頭水已經唔LIKE成咁 可以引申佢媽根本唔LIKE你
你存在係佢屋企已經唔LIKE
希望結咗婚入咗門佢會接受啲
追到第11頁都未知樓主年齡
BTW 第一,女人講野口不對心唔係第一日既事
第二,如果真係咁無所謂就唔會俾說話你聽啦
第三,我淨係想問,唔好理佢呀媽對你好定差先,而家要你返自己屋企住係咪好難
對於呢啲唔好咁在意,因為你一定融入唔到人,好似我咁,佢個妹生仔,買左2件3仔俾佢個b 一次都無著過,但佢哥女朋友買對鞋仔,第日就著

自此我明白到唔需要融入,因為我根本唔會同佢地一齊住
你憑咩覺得你嫁咗入去態度會180度轉變
你呢個CM啟發左我
本身我男朋友都叫過我幾次上佢屋企見下佢家人,但我一直都唔敢見。一黎又唔係好穩定,二黎好怕見家長,都係驚人地唔鍾意自己,會評頭品足咁。但我其實真係唔需要驚,如果想發展落去,禮貌上點都要見下,我又唔需要同佢地長時間相處,唔應該俾自己咁大壓力但雖然係咁講,但其實最好都可免則免,應酬真係唔識
Um...我都唔知打咩見你話結咗婚先一家人到時態度又唔一樣架啦 咁我唯有係咁希望啦然後你又反問返我憑咩覺得大佬 點接阿
Lm
AGGER,未入門都叫外人,係人地個女,無親既,話極你都有個譜。入左門係家人,半個女,新抱,叫你守家規都仲得
咁佢屋企人有無覺得叫你嚟都唔嚟 好無禮貌之類
去又俾人評頭品足 唔去又俾人話唔尊重
唉 左右做人難 有人係唔鍾意應酬
正常人會諗嫁左入去 奶奶會攞正牌鬧你話你
要幾多歲既人先會好似樓主你諗野諗得咁奇怪
我以為你話而加差 嫁咗入去就變返好
點知原來係而加差 將來更差
未結過婚嫁過人點諗到暫時呢世人遇到嘅家人都好好好融洽 從來無家庭問題 所以我咪話自己未試過俾人咁樣對待都唔知點算
樓主應該真係唔識睇人眉頭眼額
以後又以為啲人對佢好全世界都要咁對佢
我都係呀絲打 所以覺得你係佢度訓真係好有勇氣

我又係好怕佢屋企人會唔鐘意自己 加上禮物件事令我覺得佢d妹唔鐘意我,
所以我都直接放棄去同佢地建立關係,反正以我既性格我結婚係一定唔會同佢屋企人住,我都同男朋友講明左,所以男朋友成日問我上唔上佢屋企食飯,我都推左,唔想應酬,但大節日,例如母親節 佢生日呢d就會見下,因為佢媽對我都好既

本身我係好怕生保,所以連新年我都唔會去親戚度,我有同男朋友講我唔岀席唔係唔尊重你屋企人,只係壓力好大,平時放工又攰(佢同我屋企都個幾鐘車) 所以先唔想見咁多佢屋企人
咁將來都唔會同住
關係好極有限喇
Ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞