[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 5

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
屌 即刻睇下arya幾歳
唔好啊 諗起已經想喊
應該冇可能

響應返呢一幕
接受唔到arya要破處
諗起都好傷心
有得開就好
dany唔識噴火
痴線戰前會議仲hea過plan BBQ
個度真係睇到燥
我反而覺得佢地認為64 波有得打,劇情好多位都係因為JON SNOW 認為團結一致就可以打得贏。
因為JON SNOW 係牆外已經知道晒點樣對抗異鬼,龍晶同火,同埋知道打左軍團長就全團無左魔力,其次係龍島都發現左古人對抗異鬼壁畫。
當然人數上有好大差異而且死一個人地多一個,但JON SNOW 呢集都話左俾佢地知殺左軍團長就可以令一GROUP 鬼無左魔力,點解唔花多D時間諗下戰術 例如話點樣用步兵陣頂住,騎兵就衝鋒殺D長髮軍團長
經歷左咁多次衰喺內鬼手上都仲要打情緒波
咁佢都係退場把啦
你個名
無嬲既感覺
只係覺得好似睇住女終於做大人既事咁
到你生左個女,然後你個女帶仔返屋企入佢房自願俾人中出你就唔會咁諗

唔好話自己個女,自己個妹都接受唔到
?

果feel 好錯 好似搞細路咁
如果無啦啦立flag 死既應該係gendry 冇理由arya死 然後gendry係到生仔
下集應該好撚大獲
全面戰爭
gendry個角色都無晒用途
應該死得
gendry個角色之前一直幫lannister打工
比人吸血鳩下鳩下咁

近兩季無啦啦寫到佢係熱血真男人
tyrion 又寫到變咗弱智咁, 次次出計都fail
入左龍女陣營後一次成功嘅計謀都無

佢地對劇本果陣唔會覺得好唔consistent咩
我覺得相反
Jon一早知冇得打 所以先要放低所有恩怨
吹曬雞班曬馬 希望1/9波搏一搏
你睇法係團結一致就有得贏
我睇法係團結一致先有機會贏
發現龍晶/其他方法 只係增加爆冷既機會
只係我地代入觀眾既諗法 明知一定會贏
因為最後仲要爭王位 先覺得nk點都會輸
但劇中的確想營造到係全世界最後一戰
先會個個都話死硬
Jamie 咁撚型 希望唔洗死
我要睇Jaime同Brienne呀
唔係Arya Gendry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞