[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 5

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
我應唔應該信你講既野阿Cersei
(講笑)
記得jaime講
係ned stark入城見到佢就不問因由咁話佢

對於忠忠直直________既ned 黎講
你做得kingsguard 發過誓
任何情況下都唔可以殺自己個king
跟得clegane 耐
Harvard 真係有得讀GOT
不過係讀GOT 同medieval時期佢地既分別
Jaime做knight做左咁多年守左唔少oath
跟住殺左madking就比全世界唾棄
係人都會心淡
甚至對knight呢個稱號好抗拒
直到遇到Brienne
呢個名義上唔係knight但係行為思想上比一個knight更正直嘅人
any knight can make another knight
去到尋晚果集睇到佢地已經無憾
下集等睇kingslayer vs. night king
要學下Barristan 點保持名譽又轉到幾個老細
我到近幾季先知Ned Stark 設定係果d固執廢中
Jaime 一定好憎佢
個人覺得佢呢方面有啲運
電視劇呢方面
呢頭講jaime話為左救成個城先咁做
果頭就影住Barristan話發左誓就要守

Barristan係trident打輸左,
係Robert尊敬佢先無殺佢仲救佢
Robert仲係Mad King手上接收剩番兩名kingsguard
Barristan+Jaime
Cersei八婆格趕走佢(書入面好似仲俾人追殺
佢先去搵番dany

我就覺得時勢同運氣多
咁點突顯有人knows nth
第七季真係on9
捉喪屍
其實用下腦都知
Cersei 就算信都唔會幫

為咗捉喪屍
死人都算
重點係 送條龍俾人
好on9

唔係因為有條undead 龍
Night king 都無咁易打爆 wall
根本係助攻

痴漢
gif圖都要有廣告
如果arya劇情變左係Brienne & Jaime/Tormund
個個都好似唔想理BRAN咁
好似已經唔係正常人咁
不如推佢出去畀NIGHT KING
NIGHT KING就可以收工返屋企
斬左隻手掟落河
Euron係到一定會咁講
放bran係君臨城,引nk走
bran死左,全部人唔死都自動變冇思想嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞