[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 5

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
已經諗到jamie殺死cersei嗰幕
下集可能有啲鏡頭係
龍媽掙扎 搵機會殺埋Jon
Jon應該唔想坐iron throne
一直覺得azor依條線好老土
主角要隊死自己條女 解開把劍然後拯救世界
好希望係背景設定就算+第日用黎出前傳 希望唔好係jon
其實依兩集係做左啲咩
勁多對話 但又唔係推進劇情 build up tension
好似為左滿足fans既幻想而擺落去 好似arya gendry同各種聚舊 個人唔太中意
根本頭兩集可以濃縮做一集
一路都覺得係jamie
會唔會最後2 個人遠走高飛,搵其他人做king呢
一定唔會都得啦
dany一定要iron throne
呢兩集係 fan service
消費下大家對唔同角色累積咗咁耐嘅感情
唔使寫劇情 唔使晒錢做大場面 CG
淨係寫幾句 dialogue 就夠
fans 好易滿足
係嘅
之不過個顛峰時期太屈
Tyrion仲要覺得佢係明君 又一弱智事件
戴左眼鏡幾好J仲好可愛
劇入面個髮型太柒
Still better than cersei
Tyrion呢個角色真係浪費咗
睇你想用wild fire定dracarys去 burn them all
我反而覺得柒柒哋都唔錯,不過眼鏡真係重點
如果下一集死咁多人,好驚佢駕馭唔到,死得好求其,咁不如唔好死
起碼要死到我喊先收貨
去到winterfell門口啦喎唔會走人呀嘛
鳩噏都唔好咁離譜
先唔講地理
下集預告已經打到仆街
作為fans
喺第二集見到晒咁多個追咗咁多年嘅角色,最後聚埋一齊打WW, NK
知道嚟緊好多人會死,喺臨開戰前閒話家常下,回憶下其實好感動
唯一不滿係arya gendry
門口係異鬼咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞