[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 5

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
gendry strom呀
象徵式坐一陣

之後立即俾第個 死番去WF保平安
睇arya扯咗
咪on9啦你幾大個人呀,
仲要玩人身攻擊

總有人英文唔好可以睇,
鐘意得GOT無論咩文嘅都會睇囉。

同埋Sorry我英國藉的
其實個節奏都還可以 未至於要屌
係俾6集依個集數框死咗

由頭到依家咁多年去寫一個複雜既人物關係
由開頭好多人 到觀眾對每個角色都有印象
雖然頭兩集對大戰個進度無咩實質推進
但其實好多位都應該交代 過渡下
好似前戲咁 一齊人埋牙反而好無引
Jaime嚟到亦無理由一拍即合
角色重聚 過可能係活人既最後一晚 氣氛唔差

另外 NK大戰如果做得緊湊 無咩喘息位
好似"Battle of the Bastards"咁 其實一兩集都可以好足夠
然後係要完埋Kingslanding 依個都幾令人期待佢會點安排
希望係出人意表既超展開
btw 等咗last season咁耐 應該唔會咁輕易爛尾
分析睇alt x shift就夠
佢係kings landing岀世同長大所以應該係waters唔係storm
Gendry is the last living bastard son of King Robert Baratheon, who throughout his childhood was unaware of his lineage. Gendry did not receive the bastard surname used in the Crownlands (Waters) because, like the rest of his half-siblings, he was not openly acknowledged by Robert.

答案係無surname
就係因為知道得6集
所以驚呢季虎頭蛇尾
應該唔會
應該都係連落兩場仗
唔會拖好耐
打完nk啲人死晒想要文戲都整唔到

好似個女踏入青春期冇野想同老豆講咁
個陣有無話Melisandre離開winterfell跟住去左邊 唔記得左
魔法大鵰係Podrick 唔係Gendry 呀
Gendry 係划艇划左幾個Season 咋
佢地覺得有機一戰
但預9成人都會死
唔聚埋就100%全滅
聚埋就有機會慘勝但你有9成機會死
有冇人唔想咁快播第3集
你可以留返拜山先睇
其實想睇打鬥嗰d不如去睇返marvel啦
呢套野從來賣點都唔係打仗,人物關係先係重點
書有個伏筆佢係瘋王私生子
其實俾我知佢地應該過唔到海我會第一時間變賣哂家產搭船走佬 架船有咁遠就去咁遠
返自己故鄉囉
仲話自己會return
神註定咗佢同光頭太監都要客死異鄉
Tywin老婆同mad king有路
生完阿媽死
可以摸龍
仲有無
Arya夠秤扑野未
真人22
劇18
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞