[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 5

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
覺得龍母係角色成長做得幾好
愈黎愈戀權
屈龍
成日高高在上咁

諗番起解放奴隸個陣既khaleesi
the north自古以來係seven kindoms不可分割的一部分
呢啲仲好睇過打喪屍啦講真

由頭到尾night king 不鳩都無講過
幾千年無搞人
無啦啦就話要落嚟殺晒全人類
都唔知做乜鳩
Ned條屍一手揸住自己個頭一手揮劍俾Arya用支新整嘅矛吉死佢

然後插住個頭支矛俾Sansa見到
第二季 Joffrey叫佢望住 佢唔敢望
到咗依家成長咗 可以直視佢老豆
我覺得1可能要等小說出先證實到
劇睇落冇諗住再發展咁
係D&D眼中應該係
Dorne呢邊好似無banner man
無其他人會出黎話事咁
幾千年前被人封印咗嘛
出嚟咪報仇囉
聽日要返工都忍唔住睇埋先
咁唔好彩
好想睇
等條龍送上門

其實the wall上季咁樣breach
有啲失望
講到wall有magic benjen一半一半都過唔到
仲期待會有啲李氏力牆鏡頭擋陣先
睇個款打WW玩火
打2下驚火又走場
幾鍾意佢同jamie兩個角色嘅轉變
反而bronn好似冇一開頭咁趣味性
Bronn係咪由始至終都係只係睇錢
the hound洗白咗
我覺得佢今次真係為咗Arya而死
冰龍太屈
諗起之前有一集Tyrion 係掂過定唔知俾條龍聞過自己 條龍冇攻擊佢 會唔會因為 1
Bronn由幫tyrion打交開始就係為咗做爵士同錢
到依家Lannister都未完全pay the debt
Gendry為Arya 死
Mountain殺Hound Arya 尾刀Mountain
預左人數折半

鳩估sully、jamie(bree以佢之名同mountain打)、龍女(傳承意志俾snow)

又唔係話真係咁差既
佢落地牢想放走兩條龍,一落去時其中一條本身準備噴火但收返,好似冇聞呢個動作,但tyrion有摸條龍
其實成套戲除咗dany, jon, tyrion,仲有冇人摸過啲龍/有描寫佢哋同龍嘅互動
主要係同s1細過對比太大
Cersei 而家都幾爽 等你north打完拯救世界 再執你雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞