[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 5

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
arya拍第一季嗰陣有無諗過要除衫
原來arya 18歲, 唔洗搵fbi
小說7歲
18......咁唔怪得見到個壯丁除晒衫出晒汗打鐵會濕晒嘅
咁我錯左sorry 之前唔知睇邊度話到依個時間係18
好撚正 巴打自制定上網搵
頭髮係白金色
兩隻眼珠唔同色
瘋狂迷戀龍,發夢自己騎龍
右下角
tormund
係睇完要拜佢地
Cersei10歲果時本身要同rhaegar訂婚
Mad king去tywin 屋企搞左個比武大會

比武大會完左兩個就反面

Oberyn 話Cersei11歲果時佢去左睇岩岩出世既Tyrion

Aemon話細過個陣成日同佢兄弟都夢到騎龍
Tyrion話自己成日都發夢騎龍就圍去

Tywin所有既對話都唔認Tyrion係佢仔
因為佢用家族個名先保住佢

Tywin話全天係既侏儒係爸親眼入面都係私生子
Tormund真係呢兩集最大笑點
諗起Brienne見親佢個表情就想笑
劇入面冇講個幾歲
不個中世紀都係早婚
咁劇應該唔可能再帶到咁多分支出黎
劇同書個發展一定差好遠
一返到winterfell就問big woman喺邊
仲要爭住攬Jon Snow
My little crow!
諗番睇左咁多個seasons幾個house之間明爭暗鬥,仆街野做盡,就覺得到最後Targaryen Lannister Baratheon Stark四大家族聯手一齊死守Winterfell成件事好浪漫

其實dead同living個比例真係差得幾恐佈
只係唔打就一定死 打仲可能有一線生機
但已經做好晒心理準備會戰死
臨死前最後一晚 陣又排好晒 唔揾親戚朋友吹下水講下心底話仲可以做咩
最後一齊變哂house whitewalker仲浪漫
走佬
好彩趕得切量產dragonglass武器,都算有得打
其實就算佢真係mad king個仔都只係一個bastard無lawful right做任何野喎
成套劇最真嘅人就係佢
from wiki
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞