Running Man 討論區 (13)

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
係囉 玩兩下石頭就消失左無哂鏡頭
原先仲以為智孝係間諜 定主角 佢改個石頭叫S。之後又要搵S錢箱點知完全唔關事
Naver is considering legal action against SBS and Running Man for plagiarizing the concept of 'Money Game' on the 4/28 broadcast

Running Man staff have apologized for not requesting permission in advance

Money Game is a webtoon written by Bae Jin Soo

https://m.entertain.naver.com/read?oid=109&aid=0003999926
光洙贏嘅話有一億
制作組邊有咁好死
我覺得今集幾好睇
好過又圍埋一齊玩問答遊戲
佢之後每過一個鐘出黎團體活動都好似啱啱訓醒咁其實好明顯係冇野好拍
只不過我估唔到連拍下佢訓教嘅鏡頭都冇
世贊用煎餃屈光洙果下又係笑死
其他7個贏嘅機會都無

btw點解上面會話女嘉賓可有可無明明引開左男嘉賓,又揾到其他人,發現光洙係spy,光洙跑出黎又係佢大叫通水
憤怒病毒嗰集都係其他人冇機會贏但至少佢地喺嗰集冇咁易知道自己冇得贏
光洙同鐘國個互動最好笑直頭講到明配合你
我都以為智孝先係
通常間諜都比較少鏡頭
好得意叫佢用手遮住自己隻眼
仲有haha都係
一開始同女嘉賓一樣 打電話問筆同紙咩價錢
仲以為佢係spy/助手 點知最後又係乜都唔關事
咁都叫唔關事 ? 佢負責通令大神覺醒 , 最後贏埋金牌
而家 RM 啲作家咁仆街 , 無 IDEA 就炒啦
我指佢唔關事係我以為佢一開始問筆同紙係好似女嘉賓咁有角色(例如龐德女郎/間碟助手) 所以先要紙問筆同大神/間碟溝通
但到最後原來haha根本唔屬於劉姆斯龐德同間碟任何一邊
要抄不如用返以前集數d主題同遊戲
以前啲game 真係好高質
係唔係有轉到pd?今集見到個pd好似新面孔咁
而他們在發現間諜並作出檢舉的話,可以個別得到獎金??
好似無咁既設定喎
但係咪真係抄得好足啊?我覺得同之前玩過個啲義氣game差唔多咋,同埋running store啲物價不嬲都唔合理地高架喎
應該無9粒鐘咁多
比到盡3個鐘拍完
9粒鐘真係浪費時間,大神鐘國都會屌啦
見佢完場都未天黑,應該係無用曬9個鐘,早啲出返嚟做FINAL MISSION
我睇到頭3,4個字都估到個光洙個解法
我覺得係可能節目唔夠長 先要光洙放蛋去多D人到
光洙應該都係獨得10人用完餘下果份(不過應該用佢名義捐錢而已)
普通人在公平比賽下應該係10分鐘內 搵到s夾萬 不被射中
但制作組有冇擺出黎都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞