(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5539 Like 94 Dislike
總好過有d人淆底刪支持佔中d相
刻意洗底
收爹啦英皇打手
睇下你自己公司啲新人咩質素先啦
有啲嘢駕馭唔到就係駕馭唔到,先天因素嚟
that’s why 呢個香港K歌后連香港都沖唔出,唔係冇原因
作為天后級歌手我仲用演唱會飛賣唔賣得出嚟衡量佢實力/影響力咁都幾可悲,因為佢連台灣市場都打唔開,仲記得街頭訪問冇人識容祖兒
整容轉運
好多人話kay唱功差,我唔想賴落爆肺到,但無可否認係佢末爆肺前,真心唱功ok,音域闊,唱我歌故我在個期好正
Agger

其實兩個都有佢自己做歌既特色
講多無謂
我會繼續支持謝太謝生

2019年今日岩岩cap
所以好人有好報,睇下雞容日後下場
張繼聰其實真係好有才華的
條撚樣真係好煩

Blocked
逆轉命運 係由佢入無記 操肌開始
跟住近年踩埋入電影圈

講起才華
有幾多人記得佢係歌手 識作曲作詞
你盲定聾?
你最好唔好有仔女
天收
木紋 生命之花
其實中意一個歌手唔一定要討厭另一個,不過一有人唔中意kay就會比人話係打手不過無計佢係連登受歡迎
雞容d fans變撚晒c9
但kay轉曲風吸引到好多新fans
起碼我得廿歲我同我身邊d fd都會追住佢同juno既歌黎聽
你試下行出街問d妹妹 仲有冇人聽緊雞容
10年前聽雞容叫in 10年後已經叫落後啦
你話人地唔留意佢唔同曲風既歌
大佬你自己定左位係k歌天后就唔好扮晒嘗試唔同曲風啦
謝安琪轉style會唔會有人話點解冇人留意架咁呀
又 kay都上晒位仲敢同juno試新野
雞容唱功係咁勁既咪又試下囉
點解juno搵kay唔搵你 心照啦
其實我記得好清楚,當年kay被瘋狂狙擊,根本唔關佢威脅到joey事。當年佢出道一年就未婚懷孕,本身有少少聲勢都即刻謝哂,到佢生完仔出返嚟,再加埋爆肺,唱功已經大不如前。當年高登仔有份狙擊佢,話佢基督徒未婚懷孕+謝安琪走音25大理由,以前嘅kay根本唔受高登仔歡迎,係佢後期轉形象先成為女神。老實講佢當年嘅歌喉+觀眾緣根本未足以威脅到容祖兒,當年佢被各大傳媒唱衰,係因為佢當時嘅經理人夏森美得罪人多,啲記者憎到佢死,所以啲傳媒先寫衰kay咋,我好記得以前各大討論區都講緊夏森美點衰搞到kay比傳媒寫衰好唔抵,完全無人講過關容祖兒事。到近年kay受歡迎程度直線上升,啲人先摷返以前東方新地嘅舊聞話英皇以前打壓佢,事實上當年係全港傳媒都寫衰佢,全因為夏森美!
究竟謝安琪同eason有無扑過野?
張繼聰拍戲好好笑
睇得出張繼聰EQ好好 又夠幽默
謝安琪啲作品愈戰愈勇!
好鍾意佢兩公婆
其實本本週刊都有寫衰佢地啦
個陣屋企仲有買壹仔 差唔多期期都狙擊佢地兩公婆
根本係經理人得罪哂行家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞