(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5537 Like 94 Dislike
同埋
Joey自己登頂之後,同上一代樂壇天后梅姐比,話就話十年天后,對社會貢獻d咩
真係叫樂壇天后就學梅姐,人地64個時掟勁多錢幫手
Joey呢,淨係識得去M記賣shake Shake 薯條廣告,再唔係成日係IG宣傳去東京,LA,台灣食勻全世界

人地Kay冇你咁多獎,都有份唱撐起雨傘,對社會議題事務都有關心

兩個人係點根本高下立見

然後撐起雨傘拎獎嗰時就縮去後台話急性腸胃炎上唔到台唱

然後而家轉公司就變咗另一個人咁,仲以為佢改咗藝名叫蒲銘心
幾時唱番首疫苗之歌諷刺吓佢自己有幾關心疫苗嘅安全性呀
人蠢唔緊要呀,仲要係到散播謠言,信埋哂啲咩自然療法

總好過有d人淆底刪支持佔中d相
刻意洗底
同埋公道講句 容祖兒唱功的確係勁 要論唱功kay的確係比下去 但容祖兒啲作品咁多年都一成不變 再望下kay啲歌 已經玩緊好多唔同新元素 唔係一味請打手喺連登度人身攻擊就得 鷹皇咁樣盞令雞蓉更多人憎

其實唔係容祖兒啲歌一成不變 而係大眾鍾意聽佢邊啲歌 成日話佢淨係唱K歌 其實佢有好多其他風格嘅歌囉 唔講遠嘅 pretty crazy已經唔係你地口中嘅K歌啦掛 只係佢紅嘅都係紅情歌啫 明明好多side track都係其他style 你冇聽過唔代表佢冇嘗試喎 咁都唔係佢啲作品一成不變啦 同埋根據連燈逢紅必反 逢反必紅嘅定律 你地繼續啦 演唱會繼續場場爆 搶飛搶到死 加場加極唔夠
利申 容祖兒忠粉但唔憎謝安琪 都有聽佢啲歌

有啲嘢駕馭唔到就係駕馭唔到,先天因素嚟
that’s why 呢個香港K歌后連香港都沖唔出,唔係冇原因
作為天后級歌手我仲用演唱會飛賣唔賣得出嚟衡量佢實力/影響力咁都幾可悲,因為佢連台灣市場都打唔開,仲記得街頭訪問冇人識容祖兒
整容轉運
0:17 佢老公正廢柴
https://youtu.be/w30LYvgGPlM
好多人話kay唱功差,我唔想賴落爆肺到,但無可否認係佢末爆肺前,真心唱功ok,音域闊,唱我歌故我在個期好正
謝安琪同容祖兒
我兩個都有聽 兩個都鐘意

上面講到一個淨係出情歌冇內涵
人地老早就有隻我的驕傲 唱到阿婆都識唱
仲有空港 黃色大門個啲唔係 真係得情歌
雖然情歌都真係佔大部份
但咁樣話人冇內涵會唔會太過表面

同埋容祖兒早年都係比人笑佢艾辛
笑佢玩春卷 仲話埋佢老母一齊玩添啦
唔洗講到謝安琪好慘 容祖兒就平步青雲

唔係好知點解兩邊fans 都要講到對方係舊屎咁
同出面c朗 vs 美斯一樣
明明兩個都係好歌手

Agger

其實兩個都有佢自己做歌既特色
講多無謂
我會繼續支持謝太謝生
一成不變定係選擇性失明?出K歌又屌佢食老本 出其他曲風嘅又屌難聽 最新嗰首Pretty Crazy樂評就好受嘅 你咪繼續當佢毫無進步囉

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
睇吓Facebook各大討論區
想搵個容艾辛fans post都冇
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

你講緊謝安琪啲歌冇人聽?

2019年今日岩岩cap
所以好人有好報,睇下雞容日後下場
張繼聰其實真係好有才華的
條撚樣真係好煩

Blocked

逆轉命運 係由佢入無記 操肌開始
跟住近年踩埋入電影圈

講起才華
有幾多人記得佢係歌手 識作曲作詞
張繼聰已經好撚勁
以前舊登成日比人話謝繼聰
而家勁左咁多已經冇晒
仲要咁撚大隻
其實我覺得係Kay多元化左
但艾辛仲係一成不變

一成不變定係選擇性失明?出K歌又屌佢食老本 出其他曲風嘅又屌難聽 最新嗰首Pretty Crazy樂評就好受嘅 你咪繼續當佢毫無進步囉

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
睇吓Facebook各大討論區
想搵個容艾辛fans post都冇
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

你盲定聾?
謝繼聰比人叫左咁多年

近年開始都冇咩人講

謝繼聰
謝瞻

你最好唔好有仔女
天收

逆轉命運 係由佢入無記 操肌開始
跟住近年踩埋入電影圈

講起才華
有幾多人記得佢係歌手 識作曲作詞

木紋 生命之花
其實中意一個歌手唔一定要討厭另一個,不過一有人唔中意kay就會比人話係打手不過無計佢係連登受歡迎
雞容d fans變撚晒c9
但kay轉曲風吸引到好多新fans
起碼我得廿歲我同我身邊d fd都會追住佢同juno既歌黎聽
你試下行出街問d妹妹 仲有冇人聽緊雞容
10年前聽雞容叫in 10年後已經叫落後啦
你話人地唔留意佢唔同曲風既歌
大佬你自己定左位係k歌天后就唔好扮晒嘗試唔同曲風啦
謝安琪轉style會唔會有人話點解冇人留意架咁呀
又 kay都上晒位仲敢同juno試新野
雞容唱功係咁勁既咪又試下囉
點解juno搵kay唔搵你 心照啦
其實我記得好清楚,當年kay被瘋狂狙擊,根本唔關佢威脅到joey事。當年佢出道一年就未婚懷孕,本身有少少聲勢都即刻謝哂,到佢生完仔出返嚟,再加埋爆肺,唱功已經大不如前。當年高登仔有份狙擊佢,話佢基督徒未婚懷孕+謝安琪走音25大理由,以前嘅kay根本唔受高登仔歡迎,係佢後期轉形象先成為女神。老實講佢當年嘅歌喉+觀眾緣根本未足以威脅到容祖兒,當年佢被各大傳媒唱衰,係因為佢當時嘅經理人夏森美得罪人多,啲記者憎到佢死,所以啲傳媒先寫衰kay咋,我好記得以前各大討論區都講緊夏森美點衰搞到kay比傳媒寫衰好唔抵,完全無人講過關容祖兒事。到近年kay受歡迎程度直線上升,啲人先摷返以前東方新地嘅舊聞話英皇以前打壓佢,事實上當年係全港傳媒都寫衰佢,全因為夏森美!
究竟謝安琪同eason有無扑過野?
如果kay都開到紅館十幾場咪知邊個實力囉
.
利申:kay同joey都有聽 但係kay啲歌loop兩loop會loop厭 冇唔鍾意kay 不過始終覺得論實力都係未及得上joey
(咁多人鬧joey 最後都係買唔到飛)
張繼聰拍戲好好笑
睇得出張繼聰EQ好好 又夠幽默
謝安琪啲作品愈戰愈勇!
好鍾意佢兩公婆
其實我記得好清楚,當年kay被瘋狂狙擊,根本唔關佢威脅到joey事。當年佢出道一年就未婚懷孕,本身有少少聲勢都即刻謝哂,到佢生完仔出返嚟,再加埋爆肺,唱功已經大不如前。當年高登仔有份狙擊佢,話佢基督徒未婚懷孕+謝安琪走音25大理由,以前嘅kay根本唔受高登仔歡迎,係佢後期轉形象先成為女神。老實講佢當年嘅歌喉+觀眾緣根本未足以威脅到容祖兒,當年佢被各大傳媒唱衰,係因為佢當時嘅經理人夏森美得罪人多,啲記者憎到佢死,所以啲傳媒先寫衰kay咋,我好記得以前各大討論區都講緊夏森美點衰搞到kay比傳媒寫衰好唔抵,完全無人講過關容祖兒事。到近年kay受歡迎程度直線上升,啲人先摷返以前東方新地嘅舊聞話英皇以前打壓佢,事實上當年係全港傳媒都寫衰佢,全因為夏森美!

其實本本週刊都有寫衰佢地啦
個陣屋企仲有買壹仔 差唔多期期都狙擊佢地兩公婆
根本係經理人得罪哂行家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞