(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5539 Like 94 Dislike
支持還支持張生張太,但都唔好亂up先得架
TVB雖然仆街開,但係呢件事就唔係針對張繼聰嘅
唔好由個結果去睇整件事啦小朋友
呢單野擺明係公司問題搞著佢
多謝
cctvb個期同腦燒個仔反咗面
張繼聰簽咗佢地間公司先所以要封殺
舉多個例趙永洪都係簽咗畀腦燒個仔
所以個陣降魔的做得咁好最後同阿聰一樣頒獎禮冇得提名兼被消失
當年有份笑張繼聰
加油呀
但究竟kay有冇同eason偷食
乜而家蛋記打手低質咗咁多

利申 因為佢哋就嚟盲反容姨
根本從來都冇諗住拉容祖兒嚟講,亦都冇諗住踩佢!由頭到尾,係得某個容打手係咁踩Kay,搞到次次都變成鬧戰
次次一有Kay嘅post就係咁,我哋淨係想討論Kay咋
認同kay有毅力撐到今日,
但係唔認同佢有實力聽佢live認真辛苦,
要讚既係唱功一直有改善,有努力練過,
但係聲底唔得就唔得,冇得夾硬黎,
唯有望佢繼續有改進
佢老公就出色,演技唱功都有,抵佢有今日既成就
我自己鍾意Kay
總覺得佢比起Joey更好

談吐方面我好欣賞Kay
每一次叱咤拎獎好真

我並唔係抹殺Joey d咩
感覺上佢03-05年到頂之後一直都留係comfort zone冇突破
爭獎事小
重點係佢冇Kay個種謙遜
Kay出咗一首囍帖街,街知巷聞,之後d歌路係闊咗,比較貼地
Joey自己出情歌,其實我ok既,但係感覺上佢就為出而出,音樂冇獨特性,可能係因為冇人challenge 到掛,所以一直都一式一樣,換湯唔換藥

我覺得Joey係欠缺Kay個種親和力同對音樂既熱誠
唔識點樣用歌去感染人
Kay就做到了
又係你夠竟謝安琪得罪你啲乜
我記得有謝安琪嘅post一定有你條柒頭係到
你追擊謝安琪都算
你係咁搞鳩人地個女做乜
呢個嘅行為仲衰過啲小學雞
柒少陣啦唔該
個熱乜乜乜巴打既勤力同熱誠好令人欽佩
食花生🥜,睇你哋嘈交
kay當年嗰首<<姿色份子>>

而家睇佢啲相
再聽返首歌
真係別具一番風味
同埋
Joey自己登頂之後,同上一代樂壇天后梅姐比,話就話十年天后,對社會貢獻d咩
真係叫樂壇天后就學梅姐,人地64個時掟勁多錢幫手
Joey呢,淨係識得去M記賣shake Shake 薯條廣告,再唔係成日係IG宣傳去東京,LA,台灣食勻全世界

人地Kay冇你咁多獎,都有份唱撐起雨傘,對社會議題事務都有關心

兩個人係點根本高下立見
其實唔係容祖兒啲歌一成不變 而係大眾鍾意聽佢邊啲歌 成日話佢淨係唱K歌 其實佢有好多其他風格嘅歌囉 唔講遠嘅 pretty crazy已經唔係你地口中嘅K歌啦掛 只係佢紅嘅都係紅情歌啫 明明好多side track都係其他style 你冇聽過唔代表佢冇嘗試喎 咁都唔係佢啲作品一成不變啦 同埋根據連燈逢紅必反 逢反必紅嘅定律 你地繼續啦 演唱會繼續場場爆 搶飛搶到死 加場加極唔夠
利申 容祖兒忠粉但唔憎謝安琪 都有聽佢啲歌
然後撐起雨傘拎獎嗰時就縮去後台話急性腸胃炎上唔到台唱

然後而家轉公司就變咗另一個人咁,仲以為佢改咗藝名叫蒲銘心
幾時唱番首疫苗之歌諷刺吓佢自己有幾關心疫苗嘅安全性呀
人蠢唔緊要呀,仲要係到散播謠言,信埋哂啲咩自然療法
好得意喎
佢有開記者會公開呼籲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞