(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5539 Like 94 Dislike
唔同意論實力janice贏,唱慢歌大家實力不相伯仲,janice把聲甜啲,但論勁歌熱舞一定係Joey贏。
講台型 佢冇?
你有冇睇過佢表演??? (starlight, n6 etc.)
冇實力???
唔好亂講野 一陣人地又咪你老母
求下你地反大力d, 反到好似坤哥小句號咁10連都買到, thx
傻撚左?
越反越紅
事實上雞容個格同母女丼,加上英皇撚屌,謝安琪真心更值得尊敬
Agger
睇叱吒感言已經睇得出兩個人層次有幾唔同,Kay真係大方得體有涵養,艾辛講野依然冇內涵上唔到大台Kay係做音樂,艾辛真係淨係唱歌
咁你睇Eason發瘟咪跳晒制
我就聽歌既, 唔係拜偶像
舒文同Alex Fung一定係垃圾, 一定唔係做音樂啦
連燈講多 d 春卷事跡啦春卷 on99
我有話淨係睇佢地講野?
事實係The album part I呢類project艾辛呢世都唔會做到,因爲佢冇咁嘅內涵仲有,我都係聽歌,不過真係厭撚晒d大路K歌。
Eason講野係癲,但佢亦做過一d破格嘅project,例如Taste the Atmosphere。我聽歌會聽埋曲風同內涵,sor9
見連登仔係咁狙擊容祖兒,但我想講容祖兒先喺元祖謝安琪 fans,喺謝安琪初出道,即係 Kay One 年代已經係咁讚謝安琪,個時 IFPI 頒獎禮,啲傳媒問緊容祖兒個年有咩心水唱片,佢揀咗 Kay One,然後謝安琪係個訪問都講返,個時都無人識佢,無啦啦有個天后讚佢都好驚訝;然後 2007 個年本身傳鐘無艷係比容祖兒,但容祖兒當生仔禮物送比謝安琪;再加上謝安琪都係訪問講過佢同容祖兒何韻詩都勁熟,成日食飯食到好夜比人趕走,又話佢地比咗好多意見佢地;係之後佢地唔知發生咩事先開始反哂面 (可能關王菀之單嘢事)

講呢個故事單純覺得謝安琪好多網上 fans,但到佢開演唱會又唔會真金白銀去睇,成班由囍帖街先開始識佢,聽過山林道、獨家村,雞羊就扮哂 fans 話好欣賞佢,但連最初期邊個成日幫佢嘅都唔知,淨係放大 2008-2010 年啲八卦雜誌講嘅嘢,歌手都好被動,楊生想寫衰謝安琪唔通容祖兒可以擋到咩,最近謝安琪飛釘個單明眼人都知夾新聞啦,偷拍會唔會做到咁高清,佢去到後期離開夏森美都自己主動聯絡傳媒做返好自己形象,同傳媒打返好關係,基本上當年佢比人攻擊到咁自己個經理人都要負責,成日扮到自己王菲又唔合作得罪好多娛記先咁多間一齊寫衰佢,壹傳媒個時都落唔少力啦,唔好淨推哂落去東方,大家公平啲好。
其實上面有狙擊容祖兒嘅更多係講緊佢overrated
至於英皇針對眾藝人係不爭嘅事實
之前一直普通blk佢 但發覺都係好礙眼 完全封鎖之後個畫面乾淨曬
Ivana 係邊單野
其實英皇目標好明確,要搶嘅獎一定會有,李克勤一入英皇即掃獎就知個勢力有幾大,英皇要發哂力幫容祖兒搶嘅點會失手,作為歌手唔通話唔拎就唔拎咩,但容祖兒點 overrated 都係樂壇一姐,成個樂壇有 Diva 味得返鄭秀文同容祖兒,個個走哂親民路線,謝安琪呢啲玩小品嘅,好難有氣場 Carry 到
mani
屌你真係冇人性 盲目狙擊兩個藝人係可以 但係搞埋個細路? 留言俾啲質素好唔好
勁,睇樣就知咁多野
知唔知咩叫source...
唔係叫你up過第二個故仔出黎喎
你讀唔讀到大學架咁樣 定小學都未畢業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞