(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5537 Like 94 Dislike
個蛋記打手真係回黎都曬9氣
Joey之前個15年因為市場同公司marketing好進取
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

你睇下蛋記壓落黎既女歌手
我好憎阿漿
但事實上人地係大陸台灣,華語地區屌打呢個十年天后

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

Joey呢d最多咪做井底之蛙
去大陸,d人最多咪知你有一首揮著翅膀的女孩
好心你地班打手就過主啦

佢地完全無視咗英皇背後做咗幾多嘢先穩固到容姨地位
愛屋及烏幫埋英皇呢吓先嘔心,講到良心企業咁

講真
有d成就唔高,有過低潮時期例如Janice都比Joey更受人愛戴
又有d疊埋心水做音樂例如方皓玟,AGA都好受歡迎

點解Joey比任何一個我提到既歌手差係因為Joey自己冇一個天后應有既風範
論台型,佢冇
論風格,跟AGA,Charmaine,Kay差好遠
論貼地,Kay贏咗
論實力,Janice贏
論影視,千嬅贏

你睇下上一代
梅姐名正言順成為天后
個個服哂
Joey呢
坐咗咁耐天后呢個位就比人屌咁耐

唔同意論實力janice贏,唱慢歌大家實力不相伯仲,janice把聲甜啲,但論勁歌熱舞一定係Joey贏。
個蛋記打手真係回黎都曬9氣
Joey之前個15年因為市場同公司marketing好進取
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

你睇下蛋記壓落黎既女歌手
我好憎阿漿
但事實上人地係大陸台灣,華語地區屌打呢個十年天后

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

Joey呢d最多咪做井底之蛙
去大陸,d人最多咪知你有一首揮著翅膀的女孩
好心你地班打手就過主啦

佢地完全無視咗英皇背後做咗幾多嘢先穩固到容姨地位
愛屋及烏幫埋英皇呢吓先嘔心,講到良心企業咁

講真
有d成就唔高,有過低潮時期例如Janice都比Joey更受人愛戴
又有d疊埋心水做音樂例如方皓玟,AGA都好受歡迎

點解Joey比任何一個我提到既歌手差係因為Joey自己冇一個天后應有既風範
論台型,佢冇
論風格,跟AGA,Charmaine,Kay差好遠
論貼地,Kay贏咗
論實力,Janice贏
論影視,千嬅贏

你睇下上一代
梅姐名正言順成為天后
個個服哂
Joey呢
坐咗咁耐天后呢個位就比人屌咁耐

講台型 佢冇?
你有冇睇過佢表演??? (starlight, n6 etc.)
冇實力???
問題係瘋狂狙擊
大把人都有整啦
英皇藝人冇整容咩

唱歌勁難聽個女新人

咪嘴閪塊2d面

唔好亂講野 一陣人地又咪你老母
求下你地反大力d, 反到好似坤哥小句號咁10連都買到, thx
求下你地反大力d, 反到好似坤哥小句號咁10連都買到, thx

傻撚左?
越反越紅
事實上雞容個格同母女丼,加上英皇撚屌,謝安琪真心更值得尊敬
鷹皇請著你呢啲打手真係唔知好嬲定好笑
呢個po先話你地轉用網絡追擊
果頭就完完整整咁示範出黎
熱字頭果個會員黎黎去去都係笑返人地19幾年前既野
人地個仔都就黎升中學啦 雞容仲唱緊k歌心之科學咋
你地都試下改變下啦

可憐人必可恨之處
到底你現實生活有幾悲哀
先要係連登不分晝夜不斷追擊佢地

真係突顯到一個有內涵既歌手同冇內涵既歌手,一個出好多首歌都反映社會不同階層同角色既現況同感受,另一個都仲出2000年曲式既k歌&唱心淡,一個攞過咁多獎都恨獎恨到出晒,另一個每次聽佢既得獎感言都好真誠 謙虛

Agger
睇叱吒感言已經睇得出兩個人層次有幾唔同,Kay真係大方得體有涵養,艾辛講野依然冇內涵上唔到大台Kay係做音樂,艾辛真係淨係唱歌
鷹皇請著你呢啲打手真係唔知好嬲定好笑
呢個po先話你地轉用網絡追擊
果頭就完完整整咁示範出黎
熱字頭果個會員黎黎去去都係笑返人地19幾年前既野
人地個仔都就黎升中學啦 雞容仲唱緊k歌心之科學咋
你地都試下改變下啦

可憐人必可恨之處
到底你現實生活有幾悲哀
先要係連登不分晝夜不斷追擊佢地

真係突顯到一個有內涵既歌手同冇內涵既歌手,一個出好多首歌都反映社會不同階層同角色既現況同感受,另一個都仲出2000年曲式既k歌&唱心淡,一個攞過咁多獎都恨獎恨到出晒,另一個每次聽佢既得獎感言都好真誠 謙虛

Agger
睇叱吒感言已經睇得出兩個人層次有幾唔同,Kay真係大方得體有涵養,艾辛講野依然冇內涵上唔到大台Kay係做音樂,艾辛真係淨係唱歌

咁你睇Eason發瘟咪跳晒制
我就聽歌既, 唔係拜偶像
舒文同Alex Fung一定係垃圾, 一定唔係做音樂啦
連燈講多 d 春卷事跡啦春卷 on99

Agger

咁你睇Eason發瘟咪跳晒制
我就聽歌既, 唔係拜偶像
舒文同Alex Fung一定係垃圾, 一定唔係做音樂啦

我有話淨係睇佢地講野?
事實係The album part I呢類project艾辛呢世都唔會做到,因爲佢冇咁嘅內涵仲有,我都係聽歌,不過真係厭撚晒d大路K歌。
Eason講野係癲,但佢亦做過一d破格嘅project,例如Taste the Atmosphere。我聽歌會聽埋曲風同內涵,sor9
好心你,一係打手
一係中二病

打咁大篇content farm文出黎

琴晚佢出場真係超靚 勁搶眼
同埋睇戲安琪啲對答覺得佢好有教養好斯文
曾經因爲佢一句:你依家咪走音囉 對佢好反感
但依家再睇返 真心覺得佢同張生好犀利
走過低潮
見連登仔係咁狙擊容祖兒,但我想講容祖兒先喺元祖謝安琪 fans,喺謝安琪初出道,即係 Kay One 年代已經係咁讚謝安琪,個時 IFPI 頒獎禮,啲傳媒問緊容祖兒個年有咩心水唱片,佢揀咗 Kay One,然後謝安琪係個訪問都講返,個時都無人識佢,無啦啦有個天后讚佢都好驚訝;然後 2007 個年本身傳鐘無艷係比容祖兒,但容祖兒當生仔禮物送比謝安琪;再加上謝安琪都係訪問講過佢同容祖兒何韻詩都勁熟,成日食飯食到好夜比人趕走,又話佢地比咗好多意見佢地;係之後佢地唔知發生咩事先開始反哂面 (可能關王菀之單嘢事)

講呢個故事單純覺得謝安琪好多網上 fans,但到佢開演唱會又唔會真金白銀去睇,成班由囍帖街先開始識佢,聽過山林道、獨家村,雞羊就扮哂 fans 話好欣賞佢,但連最初期邊個成日幫佢嘅都唔知,淨係放大 2008-2010 年啲八卦雜誌講嘅嘢,歌手都好被動,楊生想寫衰謝安琪唔通容祖兒可以擋到咩,最近謝安琪飛釘個單明眼人都知夾新聞啦,偷拍會唔會做到咁高清,佢去到後期離開夏森美都自己主動聯絡傳媒做返好自己形象,同傳媒打返好關係,基本上當年佢比人攻擊到咁自己個經理人都要負責,成日扮到自己王菲又唔合作得罪好多娛記先咁多間一齊寫衰佢,壹傳媒個時都落唔少力啦,唔好淨推哂落去東方,大家公平啲好。
見連登仔係咁狙擊容祖兒,但我想講容祖兒先喺元祖謝安琪 fans,喺謝安琪初出道,即係 Kay One 年代已經係咁讚謝安琪,個時 IFPI 頒獎禮,啲傳媒問緊容祖兒個年有咩心水唱片,佢揀咗 Kay One,然後謝安琪係個訪問都講返,個時都無人識佢,無啦啦有個天后讚佢都好驚訝;然後 2007 個年本身傳鐘無艷係比容祖兒,但容祖兒當生仔禮物送比謝安琪;再加上謝安琪都係訪問講過佢同容祖兒何韻詩都勁熟,成日食飯食到好夜比人趕走,又話佢地比咗好多意見佢地;係之後佢地唔知發生咩事先開始反哂面 (可能關王菀之單嘢事)

講呢個故事單純覺得謝安琪好多網上 fans,但到佢開演唱會又唔會真金白銀去睇,成班由囍帖街先開始識佢,聽過山林道、獨家村,雞羊就扮哂 fans 話好欣賞佢,但連最初期邊個成日幫佢嘅都唔知,淨係放大 2008-2010 年啲八卦雜誌講嘅嘢,歌手都好被動,楊生想寫衰謝安琪唔通容祖兒可以擋到咩,最近謝安琪飛釘個單明眼人都知夾新聞啦,偷拍會唔會做到咁高清,佢去到後期離開夏森美都自己主動聯絡傳媒做返好自己形象,同傳媒打返好關係,基本上當年佢比人攻擊到咁自己個經理人都要負責,成日扮到自己王菲又唔合作得罪好多娛記先咁多間一齊寫衰佢,壹傳媒個時都落唔少力啦,唔好淨推哂落去東方,大家公平啲好。

https://m.youtube.com/watch?v=L0mFSHw3BS0

其實上面有狙擊容祖兒嘅更多係講緊佢overrated
至於英皇針對眾藝人係不爭嘅事實
( Show Blocked User - 熱茶袋走 )

之前一直普通blk佢 但發覺都係好礙眼 完全封鎖之後個畫面乾淨曬

Ivana 係邊單野

其實上面有狙擊容祖兒嘅更多係講緊佢overrated
至於英皇針對眾藝人係不爭嘅事實

其實英皇目標好明確,要搶嘅獎一定會有,李克勤一入英皇即掃獎就知個勢力有幾大,英皇要發哂力幫容祖兒搶嘅點會失手,作為歌手唔通話唔拎就唔拎咩,但容祖兒點 overrated 都係樂壇一姐,成個樂壇有 Diva 味得返鄭秀文同容祖兒,個個走哂親民路線,謝安琪呢啲玩小品嘅,好難有氣場 Carry 到
mani

Ivana 係邊單野

有個咁好玩嘅老豆應該都幾開心

可惜個樣

佢自己諗起都想喊

屌你真係冇人性 盲目狙擊兩個藝人係可以 但係搞埋個細路? 留言俾啲質素好唔好

Ivana 係邊單野

勁,睇樣就知咁多野
拿,見你地咁想知,話你地知喇
我冇話特別鍾意咩歌手,基本上香港所有歌手,除咗謝安琪之外,我都鍾意
我唔鍾意謝安琪係因為佢份人太虛偽
連佢個伴娘,佢個仔個契媽王菀之都同佢反面,仲作首歌串佢,可想而之呢個人個人格係幾咁有問題
不過佢PR做得好,幫佢買大量打手同佢洗版
我就真係睇唔過眼
送首歌俾你地,慢慢聽
https://www.youtube.com/watch?v=vllNJAhc5Z0

想知點解首歌關謝安琪事? 有無source?

當年佢同技安琪兩個都係環球
想捧是但一個
兩個本身好姊妹,但結果有人落嘴頭
結果大家都知係點架啦
Ivana去到東亞之後,第一隻原創廣東大碟,就整首歌俾佢喇

知唔知咩叫source...
唔係叫你up過第二個故仔出黎喎
你讀唔讀到大學架咁樣 定小學都未畢業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞