(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5539 Like 94 Dislike
想當年 出道得3年既Kay
因為一首囍帖街動搖到雞容地位
加上果陣八卦雜誌成行成市
英皇旗下雜誌鋪天蓋地式造佢地新聞
Eason緋聞、整容、婚變、走音、廢柴老公

屈佢地屈到兩個都有抑鬱
但當年佢地冇選擇大肆澄清
只係默默承受呢啲謠傳
係到近年先講返當年既感受

https://youtu.be/DVsIKahset4
https://youtu.be/s4C3jwnzI60
而最出色係 佢兩個冇因為咁而被打沉
張繼聰係tvb越撈越出色 仲撈埋電影、主持
搞笑形象深入民心 每年港產片都一定有佢既名字
仲要係繼續同kay時不時放閃既好先生

Kay就繼續做大家最喜愛的女歌手 08年後既
年度之歌、你們的幸福、獨家村、
雞蛋與羔羊、山林道、羅生門 大受歡迎
到呢幾年仲生多個女
復出同juno合作後更推上事業另一個高峰
囊括埋幾乎冇可能拎到、被容氏壟斷既叱咤女歌手金獎
成為真正既叱咤大滿貫 唔係雞容

到今晚金像獎見到呢一幕

後面兩個英皇人
搞佢兩公婆搞到經歷事業同人生最低潮
但到依家 4個人平起平坐
羊生同mani都要坐係觀眾席
睇住台上既kay同張繼聰頒獎

真係戥佢兩個開心

女神你要繼續加油 你今晚超靚
如果kay係影視圈都有所發展
我諗鷹王千方百計谷雞容做影后都似
我淨係想用一首歌黎回應
https://youtu.be/UMrlEbwkTC4
睇得出某公司明做佢,驚影響到王牌既地位
但其實呢位王牌又樣衰,歌喉只係到香港既高級組
但佢又真係整過容喎
下巴同眼都咁明顯
問題係瘋狂狙擊
大把人都有整啦
英皇藝人冇整容咩
唱歌勁難聽個女新人
比蛋記咁抹黑法都仲咁有觀眾緣, 證明靚真係大晒
有英皇撐腰佢未驚過
咪嘴閪塊2d面
佢唱歌真係好正
有slowness簽名版,由個陣聽佢
熱茶袋走準備躝入嚟
張繼聰真心勁既
由比人笑謝繼聰去到搵到自己一片天
當年張繼聰仲新
咁啱又搵到黃秋生點巢
唔係個年收規華一定視帝
所以好憎英皇
Kay同gem都比英皇玩到謝 冇精神失常都算係咁
好彩宜家苦盡甘來

其實宜家英皇仲係好識玩輿論呢招
打手遍佈 陰啲陰啲想踩人
性格好同識點係娛樂圈生存好重要
謝安琪打手全面進場
《死神傻了》首天在28院映118場下,僅收五萬四千,平均每場人次不足八人
張繼聰已經好撚勁
以前舊登成日比人話謝繼聰
而家勁左咁多已經冇晒
仲要咁撚大隻
其實我覺得係Kay多元化左
但艾辛仲係一成不變
柒撚到逐個cm負皮出再正皮自己
我都覺得係
對佢旗下啲artist 冇乜邊個有興趣
除左軒仔好少少
啲pr marketing明顯轉玩搞笑路線
開YouTube channel 拍片抽水
Kingjer繼續扮中立 然後佢班artist 就圍爐抽水打飛機
唯一無變係音樂質素都係咁差
然後改以網絡打手壓制其他歌手
相信呢個po都會有唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞