(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5539 Like 94 Dislike
張繼聰係真男人
仆街打手!!
讚排版個個係咪諗唔到點答純鳩up
key粉不願面對事實
嘩,屌,好撚樣衰
謝安琪咁多fans post,開演唱會咪又係得個兩場
撐又話打手 咁你又係咪英皇打手啊
阿Sa拎過香港電影金紫荊影后
就因為畀佢拎,引起好多爭議, 結果收咗皮
阿Sa成為香港最後一個金紫荊影后
咁我寧願開得兩場演唱會
都可以成日拎到我最喜愛的女歌手+廣受歡迎
好過開足幾十場演唱會 都仲要日日比人笑似艾辛、講野無腦同一成不變既K歌天后
個蛋記打手真係回黎都曬9氣
Joey之前個15年因為市場同公司marketing好進取
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

你睇下蛋記壓落黎既女歌手
我好憎阿漿
但事實上人地係大陸台灣,華語地區屌打呢個十年天后

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

Joey呢d最多咪做井底之蛙
去大陸,d人最多咪知你有一首揮著翅膀的女孩
好心你地班打手就過主啦
係連登係唔俾人話謝安琪㗎
容姐唔係話佢唱功唔好
但係佢唱黎唱去都係果類型既歌
好難再吸引到新fans
反觀Kay 真係唱作類型變化多
兩者都係我中學年代欣賞過既女歌手
Joey係實力派無可否認 但係咪做太耐一姐呢?
搞到自己好似無進過咁
kay音樂上同Juno合作咗之後真係進上層樓
不如你講下點解Joey連續N屆失落叱吒樂壇流行榜頒獎禮我最喜愛的女歌手呢個獎
佢地完全無視咗英皇背後做咗幾多嘢先穩固到容姨地位
愛屋及烏幫埋英皇呢吓先嘔心,講到良心企業咁
就算比雞容係香港做到天后咁又點
Kay同千嬅人生先係嬴家
有個愛錫自己既老公 生埋仔女 幸福家庭
蛋記咪繼續搵打手
最好幫雞容招埋親等佢唔洗以事業為重
Kay有觀眾緣 千嬅都叫上埋神台唔同班後生爭獎
條雞容間公司仲日日搵打手mon post
唔知點解好鐘意睇張繼聰
key粉真係龍門搬到上太空
人哋開得18場紅館四面台唔通唔夠開得2場3面台嘅謝安琪得人鍾意?
戲王之王
講真
有d成就唔高,有過低潮時期例如Janice都比Joey更受人愛戴
又有d疊埋心水做音樂例如方皓玟,AGA都好受歡迎

點解Joey比任何一個我提到既歌手差係因為Joey自己冇一個天后應有既風範
論台型,佢冇
論風格,跟AGA,Charmaine,Kay差好遠
論貼地,Kay贏咗
論實力,Janice贏
論影視,千嬅贏

你睇下上一代
梅姐名正言順成為天后
個個服哂
Joey呢
坐咗咁耐天后呢個位就比人屌咁耐
咁一個solo一個feature點比啊唔好講埋In Motion至尊碟俾Binary黑咗?等陣又話咩搶女金付出嘅代價 前提ap就一直高過佢嘅 將首feature計入嚟咪俾人超囉

不如你講吓點解容祖兒拎嗰兩屆都係現場種票之後903喺06年低潮期都要造俾楊千嬅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞