(有感而發)謝安琪同張繼聰真係好出色

385 回覆
5538 Like 94 Dislike
一對成功擊敗兩登的夫婦。
張繼聰係真男人

有個咁好玩嘅老豆應該都幾開心

可惜個樣

佢自己諗起都想喊

仆街打手!!
一成不變定係選擇性失明?出K歌又屌佢食老本 出其他曲風嘅又屌難聽 最新嗰首Pretty Crazy樂評就好受嘅 你咪繼續當佢毫無進步囉

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
睇吓Facebook各大討論區
想搵個容艾辛fans post都冇
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

Moov同KKBOX新歌榜第一肯定冇人聽啦遲啲903日日轟炸你嗌救命都嚟唔切 唔好笑得咁早
差啲唔記得今年開一次演唱會都破咗某人職業生涯總紀錄 上次演唱會扯佔中唔加場下次諗住扯咩?

key粉不願面對事實
問題係瘋狂狙擊
大把人都有整啦
英皇藝人冇整容咩

2019 年啦明星邊會唔整
只係大執定細執

謝安琪咪大執囉

不過

你估張繼聰冇整容咩

嘩,屌,好撚樣衰
張繼聰已經好撚勁
以前舊登成日比人話謝繼聰
而家勁左咁多已經冇晒
仲要咁撚大隻
其實我覺得係Kay多元化左
但艾辛仲係一成不變

一成不變定係選擇性失明?出K歌又屌佢食老本 出其他曲風嘅又屌難聽 最新嗰首Pretty Crazy樂評就好受嘅 你咪繼續當佢毫無進步囉

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

謝安琪咁多fans post,開演唱會咪又係得個兩場
謝安琪打手全面進場

撐又話打手 咁你又係咪英皇打手啊
如果kay係影視圈都有所發展
我諗鷹王千方百計谷雞容做影后都似

依家咪谷緊雞sa
但谷極都谷唔起

阿Sa拎過香港電影金紫荊影后
就因為畀佢拎,引起好多爭議, 結果收咗皮
阿Sa成為香港最後一個金紫荊影后

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

咁我寧願開得兩場演唱會
都可以成日拎到我最喜愛的女歌手+廣受歡迎
好過開足幾十場演唱會 都仲要日日比人笑似艾辛、講野無腦同一成不變既K歌天后
個蛋記打手真係回黎都曬9氣
Joey之前個15年因為市場同公司marketing好進取
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

你睇下蛋記壓落黎既女歌手
我好憎阿漿
但事實上人地係大陸台灣,華語地區屌打呢個十年天后

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

Joey呢d最多咪做井底之蛙
去大陸,d人最多咪知你有一首揮著翅膀的女孩
好心你地班打手就過主啦
呢到係咪唔支持謝安琪既就係打手

係連登係唔俾人話謝安琪㗎
鷹皇請著你呢啲打手真係唔知好嬲定好笑
呢個po先話你地轉用網絡追擊
果頭就完完整整咁示範出黎
熱字頭果個會員黎黎去去都係笑返人地19幾年前既野
人地個仔都就黎升中學啦 雞容仲唱緊k歌心之科學咋
你地都試下改變下啦

可憐人必可恨之處
到底你現實生活有幾悲哀
先要係連登不分晝夜不斷追擊佢地

容姐唔係話佢唱功唔好
但係佢唱黎唱去都係果類型既歌
好難再吸引到新fans
反觀Kay 真係唱作類型變化多
兩者都係我中學年代欣賞過既女歌手
Joey係實力派無可否認 但係咪做太耐一姐呢?
搞到自己好似無進過咁
kay音樂上同Juno合作咗之後真係進上層樓

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

不如你講下點解Joey連續N屆失落叱吒樂壇流行榜頒獎禮我最喜愛的女歌手呢個獎
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

我好憎阿漿

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

好心你地班打手就過主啦

佢地完全無視咗英皇背後做咗幾多嘢先穩固到容姨地位
愛屋及烏幫埋英皇呢吓先嘔心,講到良心企業咁
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

我好憎阿漿

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

好心你地班打手就過主啦

就算比雞容係香港做到天后咁又點
Kay同千嬅人生先係嬴家
有個愛錫自己既老公 生埋仔女 幸福家庭
蛋記咪繼續搵打手
最好幫雞容招埋親等佢唔洗以事業為重
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

我好憎阿漿

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

好心你地班打手就過主啦

就算比雞容係香港做到天后咁又點
Kay同千嬅人生先係嬴家
有個愛錫自己既老公 生埋仔女 幸福家庭
蛋記咪繼續搵打手
最好幫雞容招埋親等佢唔洗以事業為重

Kay有觀眾緣 千嬅都叫上埋神台唔同班後生爭獎
條雞容間公司仲日日搵打手mon post
唔知點解好鐘意睇張繼聰
你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

咁我寧願開得兩場演唱會
都可以成日拎到我最喜愛的女歌手+廣受歡迎
好過開足幾十場演唱會 都仲要日日比人笑似艾辛、講野無腦同一成不變既K歌天后

key粉真係龍門搬到上太空
人哋開得18場紅館四面台唔通唔夠開得2場3面台嘅謝安琪得人鍾意?
如果kay係影視圈都有所發展
我諗鷹王千方百計谷雞容做影后都似

依家咪谷緊雞sa
但谷極都谷唔起

阿Sa拎過香港電影金紫荊影后
就因為畀佢拎,引起好多爭議, 結果收咗皮
阿Sa成為香港最後一個金紫荊影后

戲王之王
先做到咩十年天后
係呀係香港挑贏其他人

我好憎阿漿

Kay
係香港支持度不解釋
貼地
歌曲具感染力

千嬅
我都麻麻地佢
但人地連仔都生埋
婚都結埋
影后又拎埋

好心你地班打手就過主啦

佢地完全無視咗英皇背後做咗幾多嘢先穩固到容姨地位
愛屋及烏幫埋英皇呢吓先嘔心,講到良心企業咁

講真
有d成就唔高,有過低潮時期例如Janice都比Joey更受人愛戴
又有d疊埋心水做音樂例如方皓玟,AGA都好受歡迎

點解Joey比任何一個我提到既歌手差係因為Joey自己冇一個天后應有既風範
論台型,佢冇
論風格,跟AGA,Charmaine,Kay差好遠
論貼地,Kay贏咗
論實力,Janice贏
論影視,千嬅贏

你睇下上一代
梅姐名正言順成為天后
個個服哂
Joey呢
坐咗咁耐天后呢個位就比人屌咁耐
Kay係咪出色唔評論
但張繼總真係好出色
俾人屌食飲飯 無用 無錢
忍辱負重
終於係tvb同新電影打出自己既名堂

佢呢d何止出色
直頭係偉大
放醜照代表啲咩, 好中立好一視同仁呀?
點講都改變唔到要靠抹黑對手先穩固到雞容地位

英皇就01收購東方新地 01都仲有笑鳩羊生同容姨俾人拉嘅 08年女銀得主喺年尾忽然靠一首自稱合唱歌嘅但其實係feature嘅嚟勉勉強強計落airplay

咁其實愛怪物的你咪又係同人食完餐飯傾數傾ap返黎唔好spin啦

咁一個solo一個feature點比啊唔好講埋In Motion至尊碟俾Binary黑咗?等陣又話咩搶女金付出嘅代價 前提ap就一直高過佢嘅 將首feature計入嚟咪俾人超囉

你就好笑啦
無論佢唱其他曲風都好
都係冇人聽有撚用咩
一陣又要屌人係打手
完全冇人聽咪一成不變囉

不如你講下點解Joey連續N屆失落叱吒樂壇流行榜頒獎禮我最喜愛的女歌手呢個獎

不如你講吓點解容祖兒拎嗰兩屆都係現場種票之後903喺06年低潮期都要造俾楊千嬅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞