有冇巴絲報咗教大EdUHK Non-JUPAS ? (4) second round interview幾時開始啊

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
語研中文開始派2手飯未
上年3月27號收到edu offer yr3 entry
算係direct 因為無interview 直接寄信黎我屋企+網上application個status有轉到有offer之類既字眼

btw 想同各位讀edu既巴絲打講聲
因為我個offer係無interview 我係純粹睇左個prog既course outline黎報+計過自己可以trans到幾多credit先讀依個prog
點知去到claim完offer 個prog leader同我講返黎緊兩年要讀咩科個陣就中伏
佢要我讀返中文 英文 仲要讀埋普通話
再加好多唔計gpa既course(for career 個類)
總之就係一大堆雜course係我係佢個course outline到無見過
咁我咪話自己無interview 所以我覺得完全係被人水左入去

同埋另一樣野就係 如果你唔想讀某個ge course 想apply credit transfer的話 每個course要收$50仲要唔包一定成功 見過有人一共俾左$1500 無一個成功

住hall方面 聽過有人住荃灣都無hall住 反而住大埔就有

唔係想打沉大家 上年我收到offer既時候都好開心的
但係想大家留意清楚自己黎緊兩年需要讀咩科同埋要幾多credit先可以grad
如果無interview又係直接收信交留位費既話 唔該打去你地個prog既熱線/親身去edu問清楚自己仲有無其他雜科係需要讀的
唔想又有人被人水左入去先黎後悔
有個同學仔同我一樣 俾人水左入去之後頂唔順 quit左
有無day off同埋遲畢業?
爬完其他文覺得CAC+DD 廢廢地唔想讀 始終五年
利申offer accepted
+1
btw 有冇ching知道有d 咩minor可以學???
睇定啲先ching.我已經搵左入面啲人攞programme structure 睇吓。

利申:已收offer未accept
有咩必修係on9?? 聽講要畫畫唱歌跳舞
邊度有文爬?
offer god
Ching唔係cac無得major 同minor咩?

而dd同bme有major同minor
咁其實好正常外國啲music school 夠要讀呢啲野
想問下 cgpa 3.17,n手psy / ghks 有無機會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞