Samsung Galaxy & Note 討論區 ( 45 )

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
仲諗緊轉唔轉會好 指紋好似好大問題咁
多唔多人用面部解鎖 快唔快?
我無呢個問題 係咪用左lockstar
面部好快,但好唔安全
想出s10 ,想問下個ultrasonic 指紋解鎖比唔比得上ip7 touch id? 同埋邊到出機平d
講漏咗係水平式(x,y)咁樣移動上下左右,將你手指喺畫面全黑嘅時候放落嘅誤差位盡可能錄曬落去
佢個指紋set同用都要啲技巧咁囉
習慣咗就ok㗎啦
係,唔會覺太曬電,因為自己本身都長開bluetooth連buds
我用緊澳洲版,冇360呢樣嘢
Samsung 機有個裝置維護功能,會排程自動每日清機一次,唔知係咪真係做到嘢,Note 9 用左半年暫時都 keep 到。

我想問如果whatsapp 同一個人,send 幾個訊息過來,但未讀,係咪仲係顯示最後那個訊息,唔會逐個題示哂出來,要開手機先睇到?
如果唔上台呢?
尋晚到而家facebook完全load唔到
重裝都登入唔到
關唔關我跌過部機事
想問下各巴打
有無用緊note9又升左上pie既有以下問題
收WhatsApp有Delay
用緊支移又收得差左

唔該哂
請問多唔多巴打由iphone轉S10+, 想問下有咩感受諗緊好唔好放返部iphone+aw黎換s10+

本身用電話打開機多,但仲有ipad係手,咁電話已經變左用黎whatsapp fb ig普通用多,ip又愈黎愈貴,出到同s10差唔多規格應該再貴D
如果唔上台呢?
有無裝adhell ?
搞掂感謝
升咗9.0之後少用咗呢個function 都好順
我本身係xs max加apple watch4同ipad 2018

賣左xs max同apple watch4轉左s10+同galaxy watch。留返ipad
頭幾日覺得好唔慣。宜家一個幾星期。感覺上比iphone好用同方便。但真係唔夠iphone順 不過比幾年前既好。電既話我覺得s10+用得耐
同一個人會顯示曬所有send過嚟嘅訊息,但有另一個人/group send野就睇唔翻之前嗰個人嘅訊息
唔夠順係會係邊方面出現?咁換機D資料點過返去?定冇keep
一出s10+就換咗呢張, 鏡頭冇開孔,差唔多用左三星期,上下左右無翹起, 唔痴塵 有少少啜手指紋解鎖冇問題,但係如果自己貼要小心,佢貼個方法好反智
s10點關快門聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞