Samsung Galaxy & Note 討論區 ( 45 )

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
打一粒鐘白貓都唔覺熱

不過可能係我之前部u ultral太衰
要將whatsapp係電量優化度set做唔優化
有沒有app可以android 同 ios互send files?
S8轉XR,再轉返S10+
講真有啲慢,轉埸轉APP唔及IPHONE 順手
但其他功能堅好用(除左AIRDROP同接手功能之外)
同埋無咁墮手
不過電去得好快
希望耐用啲啦(V10燒底板苦主)
同之前概念圖一樣咁滯
無錯 慣左返唔到轉頭 超方便
實體還實體, smart octopus還smart octopus
只係實體可以轉換成smart octopus 咁解

詳細可以睇官方介紹: https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/mobile-payment/smart-octopus/about/index.html
可以就咁開張新 唔駛實體卡 同埋第一次買卡連埋增值其實係唔收手續費
張smart八仔買唔買到全月通
2種都得
我就係轉張新嘅實卡落去
虛擬卡要入張信用卡落samsung pay先得
唔知 未試過 不過佢其實就係一張八達通,所以應該買到
就咁用部機嚟嘟真係好方便
之前同個用iphone嘅fd出街
佢見到我用smart octopus好羨慕
全屏好撚正
或者你攞到150嗰時先搞囉
唔喺屋企睇唔到live
著住nfc隊埋電話入去比狗鐵職員?
問一問職員睇下買唔買到先
第一次其實唔駛收手續費
我第一次開連埋增值都無收手續費
入伍了
Adhell 裝完
但個google camera去到choose config揀S10csMar2.xml 再禁"restore"
唔成功,再選黑色位睇都係 S10csMar1.xml
巴打問到講聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞