Samsung Galaxy & Note 討論區 ( 45 )

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
galaxy store到, 其實如果你更新前使用冇問題更新後分別不大, 我反而更完之後覺得差咗
galaxy store邊個位

連登app用黑夜模式 下面三粒制唔識跟住轉色 有咩解決方法?好礙眼
而家個指紋好撚屌 手濕唔得 手乾唔得 夜晚唔得 基本上一日得幾個鐘頭係work
me2
我朝早起身同沖完涼唔得,隻手太乾
我估會唔會係***想防燒印

入APP出APP條BAR同埋制都會黑白色掉轉
依家內置有個清ram
轉用手勢操作啦

我係黑色,唔知邊個位問題🤔
我Wallpaper 黑色,連登,手機都係黑夜模式
本身連登係白底bar, 重新開機就轉左黑bar
IT狗:你試左重新開機未?
尿袋只限s10 系列
reboot 左 仲係白
九龍灣samsung
試過個半鐘 頂唔順 轉設返做制
近幾年用android 都無清過
S10 +
有冇人個youtube字幕用用下會消失左?點禁都開唔番
有開google字幕
覺得個指紋好廢
今日狂解都唔得
佢係想避咗下面三粒制長期黑色搞到成塊 Mon 嘅烙印嘅速度唔一樣掛
咁誇我通常5個鐘sot得返20%
本來 Android 4.X 開始就唔使自己手動清 RAM
系統自己會管理 等多啲 Apps load 入 RAM 度可以令開 Apps 速度快啲
不過唔知點解十個有八個用 Android 機都要不停 kill apps
貪 remaining RAM 多啲好睇啲咩
有無巴打有用Samsung buds 聽隔音聽歌好過airpods2嗎
如果用緊d 唔夠ram 的舊機可能仲需要 (例如好似我有部陳年moto g)
而且好多時d 機窒其實都唔係ram 問題
有airpods1代同galaxy buds

galaxy buds隔音比airpods好
多數都係啲 apps 食得太多 CPU 資源先會 lag
指紋同夜晚有咩關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞