[討論]超人Ultraman 討論區(1) - 超人歐布-原生之初

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
話時話gaia去唔去到外太空作戰

Gaia tv唔係已經出過宇宙作戰喇咩
Btw外傳女主同翔平條線好撚垃圾
哂太多時間係佢地身上
完全睇唔到凱有乜野成長
今集武藏話佢已經獨當一面
作為觀眾嘅視點真係打哂問號
呢個主角真係比人搶哂戲份
見到有d大陸仔話要鋪排地球粒種子發芽所以需要女王翔平線真係笑左
大把理由可以取代呢條線黎解釋點解地球粒種子會發芽啦
粒種子比人封印左/只得地球嗰粒種子完好無缺
是旦作個理由都好過係度玩你的名字
個助手女呷醋係度話真係浪漫嘅故事簡直係反映左觀眾心聲
哂太多時間係佢地身上
完全睇唔到凱有乜野成長

之後武藏出場就只係出過無效嘅月光
救過人
同埋Counter
哂太多時間係佢地身上
完全睇唔到凱有乜野成長

救過人
同埋Counter

明知淨化唔到仲唔轉型態真係好撚火滾
以前最終決戰同宇宙正義打都毫不猶豫
依家事不關己就係度鳩遊遊
連登終於有超人post

有左好耐
上個post係超人X大電影咋嘛
orb os 寫得好好
諗深D果D大家唔鍾意的位都係價值觀衝突而已
套野好正
除左垃圾女王同轟音紅條感情線
orb os 寫得好好
套野好正

編劇根本有唔少問題
哂太多時間係佢地身上
完全睇唔到凱有乜野成長

救過人
同埋Counter

明知淨化唔到仲唔轉型態真係好撚火滾
以前最終決戰同宇宙正義打都毫不猶豫
依家事不關己就係度鳩遊遊

武藏見凱打一次就話人獨當一面 仲要嗰陣有飛鳥一齊打
orb os 寫得好好
套野好正

編劇根本有唔少問題

編劇好明顯係眼高手低
想寫大家之間嘅意見有分歧
但係每個人嘅理念佢都寫得唔三唔四
又點突出到大家嘅分歧?觀眾都感受唔到
剩係識將武藏嘅大愛性格放大
武藏經歷過同宇宙正義交戰
點會唔明白即使要對話但係你都要有同等嘅武力對方先會接受同你對話
然後武藏同飛鳥無啦啦怪責賈古拉又唔知做乜鳩
人地嘅做法可以瞬間將傷害降到最低解決件事都要屌
賈古拉同御言嘅感情又無啦啦深到可以令賈古拉發癲
D描寫完全係支離破碎斷斷續續
反而女王翔平條線又浪費哂d時間

今日... 係普通嘅星期二

今日... 係普通嘅星期二

又要等一個禮拜
佳亞增髮死光
估唔到可以咁樣重現番亞古魯V2第一次出場果幕
仲要有兩個嘅出場BGM
作為一個佳亞死忠已經好滿足
已經唔太在意本身個劇情
我夢D演技真係愈老愈生疏
我夢D演技真係愈老愈生疏

被翔平問佢係咪光之戰士個度笑左

https://www.facebook.com/UltramanLeague/posts/1550681991626324

隊長
好彩好返

希望會再次係幕前見到佢啦
之前得閒無野做睇特攝演員wiki知佢有病
估唔到佢經歷咁多
佳亞增髮死光
估唔到可以咁樣重現番亞古魯V2第一次出場果幕
仲要有兩個嘅出場BGM
作為一個佳亞死忠已經好滿足
已經唔太在意本身個劇情

我平成三步曲都係喜佳亞
但都好喜orb
想佢做得好啲

其實第七集之後amazon都有人比5星但都係講緊同好多bug
推一下先。
黎緊嘅Orb fight出咗敵方情報, 不過劇透成分可能頗大。
關鍵字係2007年嘅作品, 有心想知先去慢慢查啦
有個雛形喇,唔知會唔會出電視劇

銀河+x真係好型 多左個victory就即刻變左柒頭

銀河+x真係好型 多左個victory就即刻變左柒頭

覺得zero +seven 都型到震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞