[討論]超人Ultraman 討論區(1) - 超人歐布-原生之初

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
視力10.0
今集劇情叫正常少少,不過輸得好求其
2ch原文:

觀眾期待:
Orb 誕生背後ge故事
Juggler 黑化過程
Orb Ring Dark Ring 誕生背後ge故事
魔王獸封印過程
Orb 同Juggler 決戰
某邪神會登場

實際:
Orb 誕生背後ge故事(1集)
求其ge客串
Space Opera

我:
Orb 誕生背後ge故事(1集) <-其實半集都無
Juggler 黑化過程<-都好求其
求其ge客串<-d前輩唔知做緊咩
Space Opera<- 即Star wars 嗰類

真係好撚失望
最想睇其實係封印魔王獸。
2ch原文:

觀眾期待:
魔王獸封印過程
某邪神會登場

實際:
求其ge客串
Space Opera

我:

exactly我上星期咁講
想睇嘅嘢同現實嘅嘢

不過算啦,今集除咗比人一砲收皮之外都冇咩缺點丫(好似係
2ch原文:

觀眾期待:
魔王獸封印過程
某邪神會登場

實際:
求其ge客串
Space Opera

我:

真係好撚失望
最想睇其實係封印魔王獸。

嘩如果呢套係講orb誕生加封印魔王獸我應該比多三倍錢都睇
最緊要佐菲點封印oorochi呢
會唔會係吉田斬到射到佢傷晒再嚟攞尾彩呢
呢套前傳應該點都駁唔番落TV
純粹交待凱同JJ
分分鐘最後一集最後講凱同JJ落地球就完
除左juggler入魔
完全唔明saga憑咩叫前傳
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇
到左今集都睇唔透伽古拉點會變成正篇咁嘅樣
邊度有黑到
邊度有黑到

其實我都想問
咁ガイ夠比人拮咗下
定佢今集呢個當失憶???
邊度有黑到

其實我都想問
咁ガイ夠比人拮咗下

咩呀 伽古拉咪塞左粒種比佢食
邊度有黑到

其實我都想問
咁ガイ夠比人拮咗下

但都有人塞咗粒種比ジャグジャグ食所以
打和!!!

我意思指今集ジャグジャグ
咁係咪當佢咩咗直接去到本傳???
邊度有黑到

其實我都想問
咁ガイ夠比人拮咗下

打和!!!

唔係好明你講乜
邊度有黑到

其實我都想問
咁ガイ夠比人拮咗下

打和!!!

唔係好明你講乜

今集會唔會當ジャグジャグ食咗一招直接失憶加接落去正傳, 即係唔關粒種事

但咁搞法真係好難解釋到佢黑化, 當然我覺得下集就大結局佢仲點解釋到咁多嘢, 究竟orb ring點嚟都唔知解唔解釋到
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇

呢樣真

已經解釋唔到點返去以前個時空溝人地俄妹嫲嫲
SAGA d打鬥好好笑

Agul出場嗰集都幾型
今集好似泥漿摔角咁
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇

呢樣真

之前唔係有情報話由凱得到orb calibur到正傳已經過左成千年喇咩
佢咁設定其實已經預左前傳係接唔返本篇啦
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇

呢樣真

之前唔係有情報話由凱得到orb calibur到正傳已經過左成千年喇咩

咁真係好前下
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇

呢樣真

咁真係好前下

http://tieba.baidu.com/p/4995818143
唔知係咪真
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇

呢樣真

咁真係好前下

http://tieba.baidu.com/p/4995818143
唔知係咪真

咁要等劇場版先知
除左juggler入魔

不如當第二個時空咁睇

呢樣真

咁真係好前下

唔知係咪真

咁要等劇場版先知

官網都係咁寫
其實呢個叫juggler篇
完!
https://youtu.be/4RHHBHkUAQ4?t=14m33s

拍特攝真係好認真
雖然呢個係電影版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞