[討論]超人Ultraman 討論區(1) - 超人歐布-原生之初

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

我係普通玩具鋪買。。。佢淨係俾包嘢我,有七星俠同帝拿,但冇燈?
聽日問下佢係咪俾漏我先。。

唔係呢set的話唔係樓先有燈咩?
總之佳亞同orb係特別版嚟
一定有

orb依set係魂限
之前既係扭蛋,唔一定係包燈

咁燈要係邊度買?

d樓本身跟

即係一定要買樓

現時點見到有得浄係買樓

去完返黎,一幢樓145

話時話都幾濕9,發光扭蛋居然冇燈附送。

$145橦樓真係好賺到笑
無錢買人住既樓,炒依啲樓好過啦

根本就傻ge先一套買,d樓又唔靚
用差唔多價錢直接買1/350模型樓重好,起碼人地有埋色+唔同款
燈就重衰,連色都錯,又唔夠光
就算自己搵料搵唔到偏淡ge暖白光都好過而家ge廁所黃,直接用白光重好

我係普通玩具鋪買。。。佢淨係俾包嘢我,有七星俠同帝拿,但冇燈?

一定有

orb依set係魂限

咁燈要係邊度買?

d樓本身跟

即係一定要買樓

現時點見到有得浄係買樓

去完返黎,一幢樓145

用差唔多價錢直接買1/350模型樓重好,起碼人地有埋色+唔同款
就算自己搵料搵唔到偏淡ge暖白光都好過而家ge廁所黃,直接用白光重好

一定有

orb依set係魂限

咁燈要係邊度買?

d樓本身跟

即係一定要買樓

現時點見到有得浄係買樓

去完返黎,一幢樓145

燈光幾好,自己整?
同埋嗰啲叫咩燈?好細嗰啲,掛聖誕樹嗰類?

自己整算。
同埋嗰啲叫咩燈?好細嗰啲,掛聖誕樹嗰類?

自己整算。

X2
ORB FIGHT好似無咩人討論
ORB FIGHT好似無咩人討論

一集太短
劇場版orb
bd dvd 7月28日出
amazon jp可以直送香港
劇場版orb
bd dvd 7月28日出
amazon jp可以直送香港

Amazon jp買碟買書不嬲都可以直送香港
不過玩具唔得
真心要屌一屌,連續兩個超人都借用其他超人嘅力量係咩玩法……

咁....當年帝拿咪又係玩三型態變色
依家咪又係經典

駁唔到

其實重複左有咩所謂
最重要係劇情好睇

你又非常有道理,我錯

一切都係decade既錯 之後代代幪面超人都翻抄舊人玩融合變身 ultraman都走唔甩
真心要屌一屌,連續兩個超人都借用其他超人嘅力量係咩玩法……

咁....當年帝拿咪又係玩三型態變色
依家咪又係經典

駁唔到

其實重複左有咩所謂
最重要係劇情好睇

你又非常有道理,我錯

一切都係decade既錯 之後代代幪面超人都翻抄舊人玩融合變身 ultraman都走唔甩

又唔算係關decade事
超人由梅比斯已經開始玩懷舊
或多或少都係因為Nexus嘅失敗

其實好似係由max開始
況且潮流興懷舊
東映定円谷最近都淨係識懷舊
童年回憶賣到錢嘛
佐菲molamola
係宇宙間盪失路
而家終於都搵到路穿越過黎

其實好似係由max開始
況且潮流興懷舊
童年回憶賣到錢嘛

正確啲黎講本身nexus係諗住效法高斯咁3套劇場加Tv
時間會岩岩好去到06年呢個40周年
而梅比斯本身亦係40周年既企劃黎
主打玩m87世界觀加懷舊風
呢個就係圓谷理想中既計劃黎
但結果係點大家有眼見
Nexus收左皮圓谷要臨時臨急整個新超人做過渡期
嗰個就係max
因為max出現圓谷要係梅比斯抽啲懷舊風過去
所以先會有連續兩年都玩舊野既玩法出現

其實好似係由max開始
況且潮流興懷舊
童年回憶賣到錢嘛

正確啲黎講本身nexus係諗住效法高斯咁3套劇場加Tv
時間會岩岩好去到06年呢個40周年
而梅比斯本身亦係40周年既企劃黎
主打玩m78世界觀加懷舊風
呢個就係圓谷理想中既計劃黎
但結果係點大家有眼見
Nexus收左皮圓谷要臨時臨急整個新超人做過渡期
嗰個就係max
因為max出現圓谷要係梅比斯抽啲懷舊風過去
所以先會有連續兩年都玩舊野既玩法出現

屌 打錯做m87
重複玩法的確唔係死罪
消費前輩先係
https://www.youtube.com/watch?v=CegCYD8Ttao

如果有人咁樣介紹超人就好
https://www.youtube.com/watch?v=CegCYD8Ttao

如果有人咁樣介紹超人就好

出新貨
係宇宙間盪失路
而家終於都搵到路穿越過黎

你貴為宇宙大神都盪失路
今集orbfight有佐菲打巴頓

佐飛佐飛

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞