[討論]超人Ultraman 討論區(1) - 超人歐布-原生之初

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
下又玩融合?同一條橋唔好連續咁用得唔得?

成個orb嘅idea複製一次
再掉班舊人舊怪出嚟消費回憶
Hea到出汁

我覺融合依個idea係可以重複用
但大佬你orb先用冇耐依家又用?
玩具武器我唔怪你啦你要賣玩具賺錢
但大佬你個idea可唔可以新少少
用貝利亞個仔做背景我覺得好好
但又融合真係睇到厭

如果set 佢做orb 敵人, 用dark ring ge 改版 咪好, 之後咪可以做所謂10章orb.
去到尾段先爆我係Belial 嗰仔, 目的係拎返老豆張卡. 之後zero先亂入, orb借返fusion 力量俾zero變新form

係喎屌
dark ring個設定可以咁樣用
不過現實
到最後dark ring嘅用處係邊?
其實係咪又係任務道具
下又玩融合?同一條橋唔好連續咁用得唔得?

成個orb嘅idea複製一次
再掉班舊人舊怪出嚟消費回憶
Hea到出汁

我覺融合依個idea係可以重複用
但大佬你orb先用冇耐依家又用?
玩具武器我唔怪你啦你要賣玩具賺錢
但大佬你個idea可唔可以新少少
用貝利亞個仔做背景我覺得好好
但又融合真係睇到厭

如果set 佢做orb 敵人, 用dark ring ge 改版 咪好, 之後咪可以做所謂10章orb.
去到尾段先爆我係Belial 嗰仔, 目的係拎返老豆張卡. 之後zero先亂入, orb借返fusion 力量俾zero變新form

係喎屌
dark ring個設定可以咁樣用
不過現實

如果新超人仍然係Orb 10章之中,咁佢繼續用類似的變身器都講得通既
如果新超人仍然係Orb 10章之中,咁佢繼續用類似的變身器都講得通既

個人意見係所謂Orb 10章只係田口自己9up

個人意見係所謂Orb 10章只係田口自己9up

唔排除呢個可能性,為咗想orb origin吸引人睇
新超人真係好肉酸......新人路過
新超人真係好肉酸......新人路過

睇睇下就會順眼架啦
網上有人PS咗新超人。。感覺型好多

幾型 但佢係貝爺未變壞人之前生???

估計係變咗壞人先生。我都唔知
不過幅圖係人地改圖。

估計係變咗壞人先生。我都唔知
不過幅圖係人地改圖。

睇漏咗ps
新果隻抄泰國果隻好似ekin果隻
真心要屌一屌,連續兩個超人都借用其他超人嘅力量係咩玩法……

咁....當年帝拿咪又係玩三型態變色
依家咪又係經典

駁唔到

依家咪又係經典

駁唔到

其實重複左有咩所謂
最重要係劇情好睇

依家咪又係經典

駁唔到

其實重複左有咩所謂
最重要係劇情好睇

你又啱嘅。。

依家咪又係經典

駁唔到

其實重複左有咩所謂
最重要係劇情好睇

你又非常有道理,我錯

新版就咁睇又幾型喎
比orb果陣更期待
膠囊超人

新版就咁睇又幾型喎

第二張好似藍眼佬

主角衣著好麻麻
凱同JJ型幾班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞