[討論]超人Ultraman 討論區(1) - 超人歐布-原生之初

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
origin saga做乜鳩 有amazon sponsor就剩係D CG特效好左咋

劇本太鳩屎
origin saga做乜鳩 有amazon sponsor就剩係D CG特效好左咋

劇本太鳩屎

打住orb前傳嘅旗號 但係凱同伽古拉兩個角色著墨係成套劇嘅0.01%
最後orb變色竟然咁求其 伽古拉去到尾黑都冇黑過
凱由得到orb calibur到本篇嘅故事→接唔到本篇
伽古拉黑化→冇黑過
紅變黑嘅原因→接到新任務自動變
orb calibur 4屬性→
orb ring/dark ring來源→
伽古拉黑化→冇黑過

Orb the first
變色係咪second???
伽古拉黑化→冇黑過

照佢咁嘅logic
orb ring分分鐘又係新任務嘅道具
伽古拉黑化→冇黑過

照佢咁嘅logic

張迪加卡都可能係
伽古拉黑化→冇黑過

照佢咁嘅logic

張迪加卡都可能係

凱唔係用把劍接任務接左成幾千年咁ON9呀嘛
伽古拉黑化→冇黑過

照佢咁嘅logic

張迪加卡都可能係

凱唔係用把劍接任務接左成幾千年咁ON9呀嘛

Orb calibur = 冒險之書
睇fb見到話orb有10章 origin saga同本篇之間有4章空左
但係新嘅ultraman商標已經註冊左,咁係咪姐係orb嘅故事係要靠小說或者其他外傳補完
睇fb見到話orb有10章 origin saga同本篇之間有4章空左
但係新嘅ultraman商標已經註冊左,咁係咪姐係orb嘅故事係要靠小說或者其他外傳補完

唔補完嫁喇

唔補完嫁喇

唉屌

唔補完嫁喇

唉屌

圓谷真係好撚仆街。
拍到一半,故事又交待得唔清楚。

劇本太鳩屎

打住orb前傳嘅旗號 但係凱同伽古拉兩個角色著墨係成套劇嘅0.01%
最後orb變色竟然咁求其 伽古拉去到尾黑都冇黑過

伽古拉黑化理應係前傳一定要提到。
根本唔知呢個前傳係為咩而拍。。
我覺得純粹為為高斯Agul等其他超人攞噱頭
其實我唔明點解佳亞同agul會無端端唔係嗰個星球嘅人?
仲要高斯帝拿一齊走?
佳亞agul幾時學識穿越?

唔補完嫁喇

唉屌

圓谷真係好撚仆街。
拍到一半,故事又交待得唔清楚。

最憎呢d 講左出黎又唔兌現
呢個前傳就算當佢係獨立故事咁睇都好唔掂
衰係衰在個女王條線度
仲要高斯帝拿一齊走?

我夢識架 電影入黎佢砌個部機穿越去救班細路
我夢得 藤宮都得啦
仲要高斯帝拿一齊走?

我夢得 藤宮都得啦

呢兩條科學撚穿越到我覺合理
仲要高斯帝拿一齊走?

我夢得 藤宮都得啦

其實究竟係咪真係穿越宇宙㗎……定只係同一個宇宙嘅星球去另外一個星球
個世界觀亂到
仲要高斯帝拿一齊走?

我夢得 藤宮都得啦

但今次無機 Noa 心諗我送對翼比zero, zero複製埋比dyna cosmos都算,x 咁容易就copy到, 而家直情一個行星ge光都識, 我呢個神ge地位會唔會...

當年我夢唔係用佳亞身份穿越
直頭單靠自己嘅發明穿越左
根本圓谷同東映一樣
玩皮套玩到傻左
唔理前因後果就搬個前輩出嚟做話題
外傳真係好悶
同埋唔好南瓜樹當世界樹
仲要高斯帝拿一齊走?

我夢得 藤宮都得啦

但今次無機 Noa 心諗我送對翼比zero, zero複製埋比dyna cosmos都算,x 咁容易就copy到, 而家直情一個行星ge光都識, 我呢個神ge地位會唔會...

當年我夢唔係用佳亞身份穿越
直頭單靠自己嘅發明穿越左

我夢穿越靠自己發明都ok講得通。
咁藤宮呢。?。
個編劇係咪尻編。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞