頭先剪頭髮 聽到老細同個熟客傾計好心酸

436 回覆
10864 Like 50 Dislike
有關係?
迷迷糊糊被後生送入去
層樓霸埋嚟住得唔得
樓下領展商場賣左俾基匯資本
愈來愈多吉鋪
岩岩睇wiki先知原來街市好似要6月清場
真係好灰,沒有最差只有更差
有錢既愈來愈有錢 窮既愈來愈窮 幾年前已經聽過 原來逐漸迫近殺到埋身
咁可以點啊?
全民退保有好多方案架啫有個係將mpf轉入去供全民退保。咁將來老咗咪又係攞返筆錢。個重點根本係政府無政策同福利去令老人家受惠
其實真係對以前嘅香港好唔捨得,雖然我係2000年出世,但我細個嘅時候嘅香港都無咁痴線。睇返電視70-90年代嘅片,好憧憬嗰種團結又有人情味嘅感覺
係咪友愛? 咁岩岩岩東張西望先播完
延左去出年2月
唔好諗得太美好
你發燒無晒力個陣,最需要既係咩先?
最好緊係有個人係身邊全程照顧啦。
所以對自理能力差既人黎講,幾有錢都未必有用
一係你有錢到請個人返黎睇住自己
唔好下下都怪政府啦 又2蚊又醫療卷又生果金
以前勁多老鼠又焗

宜家夏天去行舒服幾多
吊住條命都無意思啦
好似賭王咁
幫推一下,我覺得而家依個社會需要多啲樓主依啲對身邊事物有感覺嘅人。唔係矯情同借題發揮果啲,係發自內心果種感動 sor for 1999
曲到圓,曲線吹奏領展
咁又唔可以咁講
佢係問題源頭,轉左手就已經唔關事?
被賣了還幫人數錢?
早排睇星期日檔案,觀塘重建,又係趕走一班小商戶,最慘係嗰個幫人補鞋嘅阿婆,幾十年黎係街邊幫人補鞋,重建之後都唔知去邊。幾十歲仲堅持自力更生,對社會有貢獻,唔靠政府。垃圾政府對呢啲人就視而不見,淨係掛住明日大愚
啲老人家個代唔爭取 講乜都無用
有時唔係話怪政府。但確實佢哋定啲政策出嚟係唔夠完善。有好多都係為咗彌補返過去政策嘅不足而求其整個政策出嚟。好似早幾年又搞個乜柒長者生活津貼,但又唔可以同生果金同時攞,攞完都係少過攞綜援嘅貧窮長者咁點解唔直接諗個完善少少,少啲不公嘅政策呢?呢樣係政府嘅責任嚟架喎政府寧願用6000億起個濕鳩島都唔處理民生問題,依家個社會好撚完美乜柒問題都無?呢啲唔係政府咁係邊個嘅責任?
係呀
多一年…之後會點 俾一年時間d老闆搵工轉做連鎖店店員同收銀嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞