頭先剪頭髮 聽到老細同個熟客傾計好心酸

436 回覆
10864 Like 50 Dislike
係咪顯徑...
自膠sorr..咁啱又係髮型屋隔離有補習禱
其實政府嘅老人院對阿公阿婆幾好,私人個啲先會亂黎,有屋企人去政府嘅老人院住幾年都仲好精靈
香港已沒落
唉 屌佢老母
其實家居照顧員都唔夠人,十幾廿個同事負責照顧區內百幾個老人家
叫D連登仔出少D廢PO

1人1粒鐘去同公公婆婆傾訴心事佢地都開心啦
其實政府嘅老人院對阿公阿婆幾好,私人個啲先會亂黎,有屋企人去政府嘅老人院住幾年都仲好精靈

最重要係護理員既操守
就算有齊送飯,陪診,清潔,沖涼,運動
但佢始終係長時間獨居,點都有危險
好似局長今朝咁跌一跌就玩完
咪係
上便仲有件連登仔衝出黎幫手wo...

大佬呀 你幫得邊個?

樓主都畫公仔畫撚晒出腸啦...仲衝出黎柒...

1. 香港人只有「炒樓炒股」、「愈住愈細」、「唔買樓就是罪」...香港人乜都炒一餐... 衣食住行無一不放過...領展 都只係其中一個兇手...

2. 獅子山下精神就係 搵錢、搵錢、同搵錢,老人家?Who fucking care?
睇埋之前電視果套 講外國退休政策 ,你就明白香港政府有幾令人噁心

不過,有點的人民,就有點樣的政府
香港人,攬住d 錢過世啦,你地的核心價值呀
This is HK
睇到好心酸
自己都想做多少少
令社會多啲人情味多啲愛
無奈係你越做好人
就越會俾人當水魚/傻仔
仆街領展搞埋沙角邨個冬菇亭同街市,返新完一定又加租!結果又係得啲大財團做埋!!!

真係好撚討厭領展!!!!

希望所有領展高層都死全家十八代!!
你老母生你出黎果下先抵死
生著條白痴仔唔夠仲要on99
有幾樣野好撚心酸

1. 香港人工時長得誇張,每日勞碌八至十個鐘先可以維持生計
2. 延續第一點,工時長以致家人缺乏照顧,長/幼都係
3. 租金不合理地高,市民啲錢落哂地產商,鋪頭賺賺埋埋又比哂業主,究竟地產商同業主憑咩吸乾市民啲錢?

究竟香港人同以前古埃及幫法老起金字塔果啲奴隸有咩分別?
唔係當初政府賣都唔會有領展出現
上面咪有一隻狗
只要唔係影響到佢就覺得無問題
仲要話咩睇住佢升真係好好
真係見到都想嘔
睇到好心酸
自己都想做多少少
令社會多啲人情味多啲愛
無奈係你越做好人
就越會俾人當水魚/傻仔

做任何事,過到自己過到人就得
人比人真係比死人
當日可能兩條友都有份支持領匯上市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞