頭先剪頭髮 聽到老細同個熟客傾計好心酸

436 回覆
10864 Like 50 Dislike
樓主幾岩投身醫療界

btw其實自劍橋天台沖涼嗰單野開始
同樣係新界東
醫院既社區外展部都有同老人院合作
負責audit佢地既服務質素
我地得閒都有屌下老人院啲散手野
希望佢地做得好啲

不過因為audit結果係同佢地funding 有直接關係
如果屌得勁得濟又或者報佢地老母串
佢地一執笠 啲老友記都唔知可以去邊
無論老院定醫院陷入兩難 做唔到太多
所以佢地既質素都 (有人問過我嗰區邊間老院好,叫我推薦間比佢屋企人住,對唔住我根本一間都講唔出口)

其實講到尾根本政府唔肯搞好安老計劃
屌佢老味剩係識奶共
係咪食左屎呀屌你老母
心酸係心酸,但無辦法
話說因為我整頭髮要坐好多粒鐘
頭先個老細來同我剪
佢同我講佢啲人生態度(佢係5x歲男人)
然後佢講起個婆婆
佢:「頭先個婆婆,妳都喺度個可?」
我:「係呀,我有偷聽你地講野聽到眼濕濕。」
佢:「老實講,我都差啲頂唔住,最傷心係聽到婆婆話:(等我精神好啲,我返來探你呀!)我一諗到佢有心來探我,我都冇得做,嗰種感覺我唔識講,真係好唔舒服。」
留得低都係食人肉饅頭維持住
單剪成130
可能當年婆婆都有份屌柒人阻住領滙上市呢
班人只會鬧領匯仆街,唔會鬧議員
睇哂全文
講得幾有道理
係咪寶琳 去開果間都係做到9月就無得租
個老細好好人
所以未話 香港人一面屌領展
一面每日823創新高

口裡說不 身體卻很誠實
都係收皮啦
大部分香港人都係抵撚死
已經延伸到乜都係政府既錯
香港好現實,咩都睇錢,有得賺錢就唔需要有人情味
自食惡果
面對呢個社會 真係唔知可以點做
我地都冇得改變啲咩
好慘啊
啲快剪都唔撚識剪
豬門酒肉臭
路有凍死骨
細細個老母成日帶我去上海飛髮鋪剪頭髮,
成班師傅都係呀伯黎,
都成廿年無幫襯,唔知佢地而家點
其實佢地好好人好錫小朋友,成班真係上海佬黎
幫交租定有鋪出租?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞