頭先剪頭髮 聽到老細同個熟客傾計好心酸

436 回覆
10864 Like 50 Dislike
資本主義下的社會
這是必然的事實
講心唔講金係一個發達程度近乎完整既社會
係絕無可能
而種種資本關係,亦會傷害人與人之間既情感,以求對物慾既需求
繼而影響男女關係,增加帽事情,偷食,離婚等事件趨勢.
時也命也運也
唔好放棄呀 連你有心既人都放棄就真係冇人再對佢地好架喇
加油 多謝你有攞個心出來照顧每個有需要既老人家
利字當頭,唔識改善&保留舊有文化,係香港自毀既原因,無得救
加油
有冇鬧當年抗議領匯上市阻住發達?
如果有既就唔抵可憐。

政府帶頭分拆公營事業私有化既惡果就係所有民生野都向錢看
多謝特區政府
領展主要target係集團式嘅舖去租(太興 美心) 你唔係用呢啲舖頭有能力租領展商場來deduce細舖頭冇料到要被淘汰吓嘛?
仇富唔係冇原因
你入世未深 阿婆都要睇邊個 有啲阿婆不知幾撚惡毒
閒事莫理,人地風光果陣你唔知je
香港無租金管制真係cls, 仲要整個PK領展搞9中下
而家乜L野都利字當頭
樓主都要對父母好d

歡迎來到香港
唉屌
忍唔住一路睇一路流馬尿....
60歲先係中年

屌你老母林鄭
香港出事既時候佢地係邊?
民建聯贏就贏在知道老人家要乜
樓下個區議員比仔女仲關心自己,唔投佢投邊個?

一個健全嘅社會,一個會尊重、重視人嘅社會,老人政策一定會做得足。其實香港人連自己都唔會尊重自己,又有乜可能會諗到自己老咗之後都需要一份重視同關懷?

每個星期返去飲湯,唔好學舊登潮文咁倒咗碗湯去,已經收得返民賤聯張票。投票嗰陣先叫老豆老母唔好投民建聯,投票日完咗就屌佢唔了解你未來、自私自利、唔諗後生未來、只係識蛇齋餅糉。

老人家係諗嘢慢,唔代表係黑心同弱智。佢仲有幾多年剩啫?陪唔到老人家兩老,都打個電話關心吓,其實已經好夠。佢哋無我哋咁好彩,讀咁多書識咁多嘢,所有嘢都係經驗累積返嚟,當然固執。佢用嗰套用咗七十年,俾你一樣都會咁樣。

一個唔好彩你同我都會老,之後一樣又會俾後浪埋沒,一樣都係時移世易。我諗真係唔好彩要喺香港變老,都想有返份自尊同關心。

真心,返去氹吓班老人家好過外人做,然後受苦都係自己,之後又屌人廢老。
慈雲山呢啲咁嘅屋村仔咪又係比領展侵佔左
Cls呢啲地方嘅錢都要呃埋
得罪講句
其實香港咁樣都係一班老人家貪著數搞成咁
自己張票交俾民建聯/保皇黨,怪得邊個丫
當然唔排除仲有一部份老人家係好人,識分對錯
難為呢班老人家要受埋果班廢老既罪
成日都覺得打領展工嘅人會生仔冇屎忽
屋企人就係被逼遷嘅例子
好心酸
香港政府真係好垃圾 星洲係呢方面真係有拎個心出黎 諗家庭 房屋等等嘅政策
俾咁多稅 最後都係俾呢個政府倒錢落海
身邊嘅朋友 個個都諗移民 真係覺得好唏噓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞