頭先剪頭髮 聽到老細同個熟客傾計好心酸

436 回覆
10864 Like 50 Dislike
資本主義社會並唔會必然導致咁嘅情況,啲人一路都提緊,香港係極端資本主義,政府迷信市場力量、經濟滴漏,覺得大企業賺錢,就會帶動下層嘅收入,結果只係導致壟斷,俾企業去壓榨社會嘅財富,香港物價高企好大程度都係因為租金嘅財富壓榨,每年見到新聞話香港又蟬聯最自由經濟體,政府又攞嚟打J ,就覺得好撚搞笑
同意
建議大家買返d 823 平衡下心態 好過咩都無
講到尾都係土地問題
完.
有823對沖親人生意加租
股票升幾多,租升幾多
終於到一個位升到維唔到皮執左

一個無人流街市都咁加,同殺雞取卵無分別
更好笑係大判茂發想抄建華自己開檔都執撚埋
不患寡而患不均 唔係土地不足 係分配有問題 政府理應負責平衡利益 但係而家佢本身都係利益集團 犀9利
錯了,回歸後一切為洗血
唔將你逼埋牆又邊有人跳樓死包括學生哥
反正逼唔逼埋牆你聽日都要返工都要交租
香港人又唔會反抗
和平理性非暴力
好撚想鬧柒佢地
但係我係全家最細
雖然唔係話好有錢
佢地平時都係耐唔耐睇下佢 帶佢睇醫生
但係一定冇人好似我阿媽咁日日過去照顧佢 就算入左老人院 入左醫院 我阿媽都係日日放工過去
佢地仲要冇仔女要照顧 (我阿媽有我同我家姐)
大家都係番工
只有我阿媽先唔會多多藉口 成家得我阿媽先係真心對佢好

過左身話平分身家
之後又係到嘈話之前同佢睇醫生畀過好多錢要分多份
又話花左好多心血時間搞賣樓同身後事要分多份
我心諗 屌 我阿婆養你地養得咁辛苦一分錢都冇叫你比番佢 (以前好窮 仲要一養五)
帶佢睇醫生 幫佢搞身後事尼啲係做仔女應份啦
我阿媽付出最多都未出聲 你地班仆街係班嘈
(不過我阿媽先唔會 佢唔係眼中只有錢)
樓豬你經歷既我都經歷過
只能講你媽媽好好人
之後少d見班仆街親戚啦
我過年都無去拜年 都成10年了
我就係呢個意思 本身應該服務民眾嘅政府,而家嘅目標係作踐民眾,無力出走嘅一群,只有兩條路,雞蛋與羔羊,不過大家睇嚟都揀咗喇
曾經有一個讀音樂既女學生入到黎染髮
佢同我講 我用左好多錢去讀書 我唔夠錢做貴d果隻牌子
我就話無問題 我收你最平而且短頭髮既價錢
我知道你都唔想窮
自殺係一條出路,真心
巴打小心
我同高牆沒完沒了
你幫手換下碳粉就得姐
消滅小店事少
消滅人性同憶記事大
我已經打算養埋老豆老母就去澳洲海灘燒炭自殺
巴打 生存係好難
但可以嘅話 再堅持落去
可能都係會捱唔過 但可能會捱得過
錦泰間酒樓
睇完好心up
日本既老人家好似唔會認老?好耐之前上網睇過如果讓坐比老人家…個老人家會屌你覺得佢老相反…香港個d廢老…
香港50 歲c9 會屌柒你唔敬老
連上水都唔撚識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞