IT界討論區(59) FG 50K 第一步:開新Post

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
點寫先夠神?
工聯會2019 IT課程現已開放
想入行做IT9必入

最吃香:
8033 Java 與Android Apps程式設計
8034 Android Apps程式設計
8035 Android Apps 開發進階
8651 Java編程基礎

https://www.hkftustsc.org/info/m1080.html
Java build native Android App,不了
好多課程
教呢啲唔知幾錢月入呢
我學呢個
8387 JavaScript與PHP網頁與資料庫聯結
全期4課,每課3小時

學12個鐘就出去搵18k工屌打你地it degree狗
學果幾句code, 12個鐘比多左
me.goto.apply(me, IFC)
goto IFC THEN jump THEN PROMISE silicon valley in the FUTURE
中大科IE係讀啲咩同CS有咩差別
邊科好啲
睇文化
有friend係silicon value過百萬行code,都冇乜comment

認為code本身就係comment
唔關事 寫得耐個人就會麻木
會有理撚得佢 睇唔明關我咩事既心態
寫爛曲然後辭職
關我撚事咩
According to “Clean Code”
一隻良好嘅 code 狗冇必要一定要寫 comments
只要 function, variable, class 名寫得好就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞