IT界討論區(59) FG 50K 第一步:開新Post

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
過多一排穩定D先
用個班友都唔係問題
最大問題人工係咪夠 十皮俾佢屌埋屎忽都得啦
full stack仲要做埋support同tranning
好簡單 斬開兩半 一半係soft 一半係hard
Title=useless
title係呃飯食專用
俾你用黎印下卡 打下飛機
揀stack有冇say?建議go 做routing, python API, node做dB connection。 遲D要請3個人main
而家做緊證券行QA 呢間鬼佬野應該唔止24 可能高而家幾k 今日晏d會知幾錢 都唔知走唔走好

一邊係user side 做end to end testing比較多 一邊係vendor 做SIT比較多
而家幾多k?其實都係睇錢架啦,多幾k就梗係走
而家23 不過而家呢邊就QA算岩岩起步 應該學到多d野 鬼佬果邊就乜都build好晒 入去都係不停execute同maintenance 又唔係幾想 但個basic 又高d
react咁快又開始out拿
頭先hr send email話想約時間做個phone call,我覆咗佢聽日嘅time slot,以為被reject,所以send個message問佢,佢話係good news,聽日傾,好感動
fount end真心亂到仆街
條potability只要唔係答100%到都可以去下一round
所以我打死都唔做front-end
QA都咁高 我上一間fin developer都係廿零k, 人工俾on99 hr話事
唔好做QA啦,唔想打曲做BA都過QA
答左141%
quantum computing
又串我,想jump
唔好呀
操多D leet interview prep 好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞