IT界討論區(59) FG 50K 第一步:開新Post

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
成朝hang hang地,email咩圖都睇唔到
send又得下唔得下
今日又唔知有幾多it狗受罪 好多高層都有私人gmail
仲用gmail
用out碌 la
呀邊個 我個gmail用唔到,幫我fix咗佢!
restart部機試下先
利申 infra絲
DBA算infra
Hello IT
Have you tried turning it off and on again?
You're welcome
有丁絲
畢業3年幾,做過兩份工,年尾辭職,係屋企坐咗兩個幾月無揾過工,最近想揾工,但唔知自己想點,linkedin/jobsdb都無咩心水

之前玩過codejam,早兩個星期google hr contact過,下星期約咗interview,但google interview 志在參與,唔覺得自己有希望

上一份工人工33k
技能主修java/nodejs,副修python
3大cs grad
其實唔知自己想點,但有無工可以介紹下
早兩個星期google hr contact過

咁仲想點?
宜家個市好差, jobsdb日日得一堆agents工
唔知下一份工應該做咩,已經gap咗兩個幾月,雖然呢段時間好開心,但始終都係要揾工
backend 大把工啦,
係睇你做唔做㗎啫,
去glassdoor / linkedin 睇啦
我會keep住睇,但真係唔知咩公司好,所以想睇下大家有無覺得邊d公司唔錯可以suggest下
ching previous jobs do what business?
兩份都係vendor,接人地d project做
準dba
想講下oscp個course有無得就咁買D lab做而唔係成套教材考試連lab買?
mnc? 見line同google都搵你
Line係agent揾
Google係因為之前玩過google code jam
感覺呢d公司唔係太care你以前做咩
infra初哥+1
當然算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞