IT界討論區(59) FG 50K 第一步:開新Post

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
大家點睇SAP ERP consultant 依行?
多數靠個AP守
AP都柒就無㗎啦
GAY
IT狗真心好難溝通
諗起舊公司隔離team個developer定D期緊一緊然後話我阻佢進度
大佬,你係remote office 輕輕鬆鬆有9成時間睇住電視做development
我就得3-4成時間左右做
其他時間又要同user開會又要搞doc又要software support 柒user又要搞training又要同user UAT
support team冇人時又趕的話仲要做埋support狗
同佢講佢就話好簡單
咁你又唔做?
呢啲邊關溝通事
已經叫左佢個期要預埋其他野
你寫開Java?
我地有客戶請緊Front End Programmer,主要係寫JavaScript,HTML你識唔識?
痴線
你有10年經驗咪18個鐘囉
有無得dump

背曬佢本official question bank都冇用
最緊要自己明白 audit 嘅意義
咁佢又冇咁痴線既
巴打領悟到咩意義
d問題調返轉其實都幾耐人尋味
識typescript, 咁識唔識angular?
識object oriented programming, 咁識唔識C#?
將d完全冇關係既buzzword拼埋一齊

15k請doctor
Free food and drinks
大陸唔洗名校畢業 做一兩年都有15k
by 我親戚
HK really no IT
呢間野專請大陸人架 你入佢LinkedIn 望下 全部員工大陸人咁濟 所以人工都係大陸價
ML 咁渴市,真係識又博士去外國一年收二三百萬港幣其實唔難。就算大陸人百度果啲都唔會出咁低。
呢間咪似大陸所謂既IT startup 果d分分鐘夠膽8000請個人番黎 百度就唔會咁低手啦緊係 我完全唔明點解會有人肯入去呢間野到做 講真真係識咁多野 收佢10倍價都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞