IT界討論區(59) FG 50K 第一步:開新Post

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
想跳槽
BA 前途應該好過QA 既 話晒係上線 拎需求果個
但而家BA泛濫 人人都話做BA
小弟收到一間波蘭既IT 公司做support
佢有tech interview 想問下有無巴打有做support tech interview 既經驗可以分享一下麻煩唒
一日做幾題keep手感算,聽天由命
失業,無槽,又串我
QA睇domain既應該 我見消費類產業既 人工係低dd
但如果係金融類/醫療類唔出得事就應該高人工d
不過有鍋就可能係你咩咁解
老細話兩個月寫個類似wtapps出來
一個月for android
一個月for ios

點睇
用個webview包住佢交貨
順便遞埋信
淨text msg,冇encryption 嘅話ok 嘅我諗
人工低到喊
識寫java 0經可以叫幾多?
P仔3年exp(做vender)想轉工做in house
想問係咪多數jobsdb/recruiter嗰d都伏?
一個月起貨
2.5yr 60k ok
0exp既話合理
我出0.18K
負一年經驗
其實programmer條career path係咪真係上唔到management level到中年就好易俾人炒
去到咩位都有隨時被炒既準備
一句公司轉型將d野outsource晒就898
BA有手有腳 有把口 唔使識寫曲都做得
好過做sales
又可以話自己做IT
搞唔掂咪跳槽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞