LIHKG 箍牙集中討論區 14

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我都係啱上完一個禮拜 一樣係唔痛
btw點解要分兩次上 絲打箍緊邊個醫
點解會夠膽上大陸箍

利申 畢業先嚟箍
我自己有有少少哨牙 好耐之前睇過一次話要mok4隻牙
想問下大家係點揀箍隱適美定傳統?
我都唔知 佢分左兩個星期上
我係張尤卓醫生 係天水圍
第一次睇牙醫預約個時話想箍牙
咁睇完照完xray ar個啲就幫我箍咗上排先
話過多一排再幫我上下排牙
係咪真係快得別誇張
Btw我啲牙本身都幾大粒 佢睇完之後話建議我磨牙 再之前睇個醫生佢話要剝4隻所以就無箍到⋯磨牙係咪好易甩牙架好驚
港島有冇推介
40k-50k budget
好似話D粒粒易唔易甩係天生
我箍牙大力食野/刷牙都未甩過
我有個朋友飲流質野,都唔會甩
我都係呀屌
但想問絲打你甩完係下次覆診再痴
定即刻約時間
如果下次覆診先痴(講緊一個月後)
呢個月係照跟平時咁換牙箍定戴同一副戴到覆診
冇計 聽過啲巴絲話冇attachment啲力差好遠
照換都唔知有冇用
其實隱適美同傳統速度上差得遠唔遠,我去康齒堂睇佢hard sell我隱適美話一樣,有d質疑
我打左去 跟住問左我下次覆診時間 佢見隔好耐就幫我約左今日整
我岩岩上完啦 仲上埋之前上唔到個啲
想問下有冇人箍箍下戴咗介指嘅後牙痛
差好遠
[member]係康齒堂到箍 如果唔係特別方便 可以睇定d 再揀下 d姑娘都幾粗心大意

我簽合約個日 本來話包固定器 個姑娘冇剔包固定器個一欄 好彩我見到提佢

之後收到動畫 發現下排會有黑三角 我就打去問幾時可以見醫生 姑娘先同我講嚴重既case先會約醫生講解 仲話最快既booking係2個月後 話先幫我轉接去問做醫生助手個d姑娘 答唔到我就幫我約醫生 咁個助手就話答我唔到 會叫同事一陣打比我約時間見醫生 點知冇打番俾我 我第二日打過去 佢又俾另一個姑娘聽問佢咩都話答唔到 但又唔想比我見醫生 同我講個動畫唔係最終結果 仲會微調 叫我箍完 有問題再同醫生提出

仲要第一次剝牙前 姑娘教我戴箍 我問佢我一陣剝完牙幾時戴箍 佢同我當晚就可以 我都o咀 之後問另一個姑娘叫我起碼2-3日先好戴箍

咁我星期六上attachment 當晚就甩左一粒 今日打電話過去 姑娘同我講甩一粒唔緊要 甩三粒先再打上黎約時間補 依加要等下次覆診再幫我痴 下次覆診係2個月後[/member]
邊間分店 我比左3000未比尾數
火炭呀 不過醫生幾好人
上完下排箍第二日痛到刷牙掂到啲牙都痛 正唔正常
見成日愛康健賣廣告
況且羅湖一出就係了
遊醫生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞