LIHKG 箍牙集中討論區 14

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
下個禮拜要再見個牙醫先知點搞
suppose你俾左錢做既野係可以問返佢拎既
姐係xray牙模都可以問佢拎返 之後定左係邊間做問有冇得扣返牙模xray錢啦

我自己做consult時照左xray 係依家箍緊果間就用返consult果張xray同補影返小小唔清既位 醫生冇收到我錢
同醫生講 佢會幫你係大牙到加墊 咁就唔會頂到上面啲粒粒
同埋xray唔好做咁多次,consult幾個醫生次次都照咪好大鑊,所以有需要就問返佢拎
好緊張 好驚好貴
唔好因為覺得俾左咁多錢佢就係佢果間到做 consult多幾間聽多幾個醫生意見先做決定
箍左三日 而家門牙貼門牙都有啲痛 呢種痛會唔會消
好耐冇食過非流質食物了
會 習慣左就得 慢慢長路
箍左三日 而家門牙貼門牙都有啲痛 呢種痛會唔會消
好耐冇食過非流質食物了
會 習慣左就得 漫漫長路
想問其實大家所指嘅痛係咪門牙貼門牙個種 因素我倒及
我果時係大牙痛 不過都係牙貼牙先會痛
希望過一兩日就會門牙唔痛 而家咬唔到野
好想食譚仔
睇下你習慣得幾快
我第一日就食飯 不過真係好痛
你係咪痛都會照咬? 我大牙仲墊左野
入面咬唔到 門牙又咬唔到
我照食不過好多時都妹到一pat野先吞 有一輪擔心過咁食個胃會唔會出事
不過好硬果啲就唔好食了
痛既日子好快過 頂多排見到啲牙開始移位變靚靚就會覺得值得
自鎖
鎖好刮肉
自鎖唔刮
除咗鐵線太長突出嚟
鋼好刮
箍牙可以洗牙嗎?thanks!
可以
想問下consultation fee 幾錢左右?
箍緊既朋友們幾歲?
我都 consult過佢,唔奇怪喎
只係佢唔sure唔箍我 同埋話要3年以上 我先冇考慮佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞