LIHKG 箍牙集中討論區 14

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想問你地係咪每個月都會換鐵線?
想知豬咪咪箍要幾錢?
通常肯執手尾嘅都係專科
箍第二次仲一定貴
我淨係骨倒及醫生都話一定要箍傳統先得
再箍嘅話用陶瓷白釘釘啦
依家箍牙咁普遍
就算要對人人哋都唔會太介意嘅
唔一定
琴日覆診醫生終於係我門牙後面痴左兩粒樹脂嚟墊高D牙
依家覺得好難食嘢
到底要點先咬斷到條菜
頭幾日真係好痛
醫生話箍完一定會有黑三角
啲lone仲會唔細
可以點
我12月去28k人仔 自鎖陶瓷
唔包剝同洗牙
但佢會有免費洗牙劵
同每5000有100回贈
想問下有冇人係葉學韶到cool過,手勢如何
幾錢
自鎖本身已經好貴
見過外國係會幫你磨牙磨到四四方方再箍番齊或者用牙貼
#459有講
唔會 我都係斷斷續續consult2年先上箍
只要係20歲後xray應該都唔會有太大出入 除非撞過棚牙

幾耐上真係睇個牙醫但牙模完都仲要比醫生寫treatment plan 佢可能會比多一兩個月你考慮下先(我嗰陣係咁)跟住再mok牙上藍色橡筋隔大牙 最後先上箍
想問有冇睇趙xx嘅都係上咗箍一個月先剝牙架?
唔推薦大家箍邱家寶同姚思禹嗰間診所
之前我Consult 完 比曬X-rays同consult費先同我講唔做我依個case 因爲醫生要退休
屌你老母唔一早講?明知自己要退休仲要同我consult
我嗰陣喺電話講到明話決定咗箍姚思禹
到我上去攞信準備去碌牙嗰日打電話過嚟反口 話唔箍 仲諗住唔退錢 嘈咗幾日先肯退返比我 仲要講到體諒我先做依個稀有性嘅決定 真係多撚謝你啊 又貴又唔專業
依家箍咗一年 平過佢 效果又好 一樣係專科
有冇人箍隱適美有牙漬
開頭清潔得勁密
剩係有一次飲完奶茶冇點樣漱口就戴返牙箍
嗰晚就刷極都刷唔走啲漬
仲要attachment都左染咗少少色
係咪除咗洗牙冇辦法
因為一月份箍嗰陣先洗完一次
有冇打骨釘 睇過依個醫生 覺得佢有啲自大 同埋唔專業 所以最後冇揀佢 同埋依間絕對唔值咁貴 係佢網上多打手先掍到人去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞