LIHKG 箍牙集中討論區 14

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有沒邊間專科值得推薦
你指我依家箍緊嗰個?你留tg 再話你知 廢事比人話打手
佢唔收你症唔箍你
仲唔肯退錢????
係啊!!佢個藉口係話個姚醫生要退休
話如果我要堅持箍姚思禹係冇問題
但佢一年後就唔做 咁我就要轉佢同診所嘅邱家寶幫我箍
我就話 好啊冇問題 但佢又唔建議我咁做 始終唔同醫生 佢係度自打嘴巴 講咁多廢話 就係唔想箍我
我已經箍咗一年 但個姚思禹仲做緊 説好的退休呢?
依間診所真係黑心到冇人有
補充 佢仲我要講到明去告佢先肯退返錢比我
咁姐係其實佢一開始已經想你直接轉邱家寶箍啦
個護士係咪收咗佢錢
覺得係姚思禹想推我依個客比邱 我兩個都consult 過 我睇咗邱先再睇姚 但最後仲想推我比邱睇 on9?
係咪邱唔夠客
準備去邱到箍 下星期上箍 覺得佢人幾好喎
姚唔清楚 亦唔知原來佢大到要退休
係咩 佢對住我都幾串下 不過依個唔係唔揾佢箍牙嘅主因
係因為佢提出嗰個醫治方式唔係好專業/唔係the best (想知詳情就留tg講 驚自爆)
問過姚 邱向我講嗰個方法可唔可行
因為我之前consult 過嘅醫生都冇提出過可以咁做 同埋都唔建議我咁做
姚就話邱嗰個處理方法都可以嘅
但幾十年之前好大機會會歪面 面形唔對稱
佢比左幾多種方案你 我兩種
第一種係唔剝牙淨係整齊啲牙但嘴更突
第二係剝四隻 外觀好好多因為我本身倒及下巴突
都係兩種
兩種都係剝四隻 但有一隻唔同位咁解
巴打case好複雜?同埋佢好串咩 我覺得係把聲聽落算係自信個種姐
算複雜(其他醫生係咁講)
我見過佢兩次 佢第一次就係串嘅
但第二次就正正常常咁 可能見嘅時間少過第一次好多
但態度唔係唔揀佢嘅主因
有無人試過箍箍下轉牙醫
想問好耐了
試過
個陣我係差唔多箍完轉牙醫
我都差唔多箍完了
你嗰陣轉牙醫佢收費係點?
屋企人係去恒健 環境幾好
我睇緊梁訓成呀 箍左兩個月
Consult果日就即刻影xray同比錢
遠睇睇唔出,不過飲茶食咖喱會黃
唔知係啲同事無乜留意我定點
返咗份工半年 有同事問我 乜你有箍牙㗎咩
影相都唔算好明顯
咁慘 你箍咗幾耐?祝你快啲箍完
巴打同我一樣即日比錢上鋼粒我攝緊藍色橡筋甩左 醫生叫我甩左就上返去攝返 我打電話去bk個姑娘就話由佢準時覆診就得搞到我唔知點好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞