[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(149)望下#1 先 持續更新中

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
+$100上 金牛
Antec NE550G NeoEco Gold AN-PS-NE-550G 550W 80Plus Gold 火牛 $549
AMD Ryzen 5 2600 $1,275
MSI B450M MORTAR $670
Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000 MHz Black x2 $798
MSI RX580 Armor 8G OC $1,600
Seagate Barracuda 1TB (ST1000DM010) $309
Antec NX-550 $399
Fractal Design Focus G - White $390
Crucial MX500 250GB $310
BenQ GW2270HM BenQ GW2283 $899
組裝電腦,五年線上技術支援及自攜保養檢查 Pegasus Basic - $299 -
飛馬TOTAL:6949
有無$6500以下既選擇
火牛用料問題,易燒
當然一樣有人話用左好耐都冇事,你好彩
省display card 落rx570 4gb 落到6500
驚驚地
同埋反而係華碩z270f on board intel lan壞先
加左安心啲,唔加用耐左真係會彎,不過唔影響使用
好想要無線耳機但係又好撚怕焗
網狀又要洗, 皮用得耐又會甩
cooler master mwe gold 750屌唔屌得過, 見佢全模組金牛, 想換佢
打直插又靚仔又安全
賊船啦
Hyper X Cloud Flight
那有錢
唔係都會向heat sink果邊彎?
機箱果邊個鎖住佢打直,唔會偏一邊點會彎呀
i mean打直放 都唔會偏左向heat sink果邊彎架咩 你咁講我打橫放都係有鎖住佢打橫
打橫另一邊重會墮
打直就平衡都唔會偏向彎一邊
大家點睇kraken x72?
9700k 5ghz full load 75c 以下得唔得?
點解打直係會平衡左
定係我真係get錯左野
因為我既理解係打橫定打直都應該重量會偏向左heatsink果邊
你打直放張卡就算向前傾道力都唔會勁過向下啦
不過有千斤頂打橫放都冇問題
你個名 之後#1
9700k+2080ti 需要用到x72?
你鐘意喇
塔散有機會頂廢熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞