[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(149)望下#1 先 持續更新中

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔超既話,meg ace好呀
留返啲錢買隻靚mon好過
ace應付all core5ghz綽綽有餘
xg2703好靚喎
你個隻唔係h115i rgb咩?
換返無rgb個隻h115i extreme performance應該差唔多效果
底板轉meg ace
顯示卡轉gaming x trio或者gigabyte既windforce版
火牛上850w
咁就perfect曬
rog太貴 windforce唔算嘈 當然你有錢就買埋rog
xg2703靚呀
不過個人喜好曲mon多啲
27/32" 2k 144hz va curve真係好少選擇
MSI gaming x trio真心抵玩
飛馬11000,平過好多人
同埋你都要留錢買機箱風扇 要rgb就買corsair貴果隻 唔洗就買ippc
係 散熱 樣 價錢都好平均
waterforce都係要用風扇
唔會好大分別
性能同rog o11g有得揮
價錢平兩三千,樣又唔差
性價比一流
你中意啦
不過講真 呢幾張卡都算靜 你隻耳仔唔拍埋去機箱根本上聽唔到野 加上你又唔超頻
但好大張
你與其曬多2000蚊去買水冷版 不如買godlike 或者上自組水
而家啲top grade display card基本上無六十度都唔會開風扇
你覺得可以差幾多
比我會買水冷版,靜好多,涼好多
display card 風扇一上2000 轉就會好嘈
反而唔oc 買godlike 有乜用?
呢樣真
想問下ZOTAC RTX2080 Twin Fan $5,800有冇伏?因為我鐘意全黑又見佢有燈, 如果唔係會揀msi ventus冇budget買貴卡
打機 SSD 250GB 會唔會少左D ?
我 2條970 evo
1條 500GB C:
1條 1TB 裝game
2TB HDD BT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞