[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (23)

1001 回覆
36 Like 7 Dislike
我認同你的講法,眼神交流,背後陪伴等都代表另一層面的感情表達。
我都好鍾意這張相,所以終於改到個啱feel 既龔水名
如果龔水有kiss鏡頭,我相信一係意外,
一係蜻蜓點水式甚至只係錫下面/額頭,好似七月十四嗰次,更大機會係cls劇情
呢pair浪漫起嚟好浪漫,cls起嚟可以好cls
係呀,可能我表達得唔好
同埋打鬧之中流露出嘅愛情先係呢條線嘅精髓,唔係流於表面但係又會令你甜到入心
其實呢種含蓄嘅愛情係比激情更加難表現,激情嗰啲寫攬寫kiss就得
蜻蜓點水既話都好有佢地既風格,呢個我覺得都ok
但係咩巴黎鐵塔反轉再反轉就算吧啦.....
要激情唔係冇
成熟男女有john jenny
後生啲有充滿淫根嘅王國
各對cp各施其職 所有路線都包羅萬有
龔水由一開始都冇重甜過
龔水線有自己特色
何必要將龔水強行扭去其他路線
....睇到有充滿淫根既王國
第一下我以為係講緊充滿熊樹根既王國
睇黎初三嗰一下淫根真係洗左我腦
好重口

講真,以龔水嘅化學作用,一個對望微笑,一個摸頭殺都sweet 到爆,閃盲啦,有必要下下又咀又抱先sweet咩
同埋所謂激情戲都唔啱人設
龔水一個係容易hang機嘅少男,另一個畀人話似男人261畀david話淨係得把口但係唔會做出位嘢
376壁咚靠近啲都面紅嘅人好難想像到會做啲激情派嘅舉動

打錯集數
高難度嘢留返俾成熟組好了
呢pair係吵吵鬧鬧小學雞
你個AC名
認同,龔水之所以含蓄其實都符合阿龔個設定啫,20年嚟都只醉心於事業搵多啲錢振興家業,又唔信世界上有好人,即使劇中無講明我都認為設定上阿龔破產後係無拍過拖嘅。所以佢睇Jenny+John甜片會生眼挑針、仲會用小學雞方法去追女、小小嘢都容易hang機。而家就等阿水幾時先治到阿龔,感覺愛情上阿龔都係會被阿水食住架啦 至於事業上都係阿龔醒啲,職場上會繼續幫媽呢空
輕觸式我都無問題,激吻真係

最鍾意阿龔摸水水個頭,咁已經好甜
我就係鐘意好似503 504呢種
想表達出對一個人嘅愛意和親密度
唔係好似830930 咁又咀又攬又日日講我愛你你愛我談情再加三角戀去凸顯兩位主角對對方嘅愛
甚至要show 埋比你睇
喂我地準備上床仆嘢
咁樣show 所謂嘅愛意,親密度
我絕對覺得好膚淺
因為你換咗畫
你都可以對住其他人都可以咁

個呢pair 嘅行為show 出嚟
我覺得係會成功表達到更深一層嘅愛意
龔燁為愛可以得罪有勢力人士嘅jenny
龔燁為愛可以甘願係水背後默點守護

水從一開始對龔燁睇唔順眼
到互撚期間開始習慣龔燁身邊嘅存在
到龔燁心情跌到入谷底時更反過來守護著對方

龔燁只對媽呢空先會咁特別,你睇下對那廢羊,係衰多口話我會食咗你,但公司有事,佢咪又係快速閃人,由得廢羊生死?

仲有阿水,我真係唔會認為,佢會為阿鐵面陳,ivan佢地,為搵人甘願下海

我覺得
一對情侶有幾愛對方
並唔係係有冇成日講我愛你,有買花啊,有冇咀有冇攬,甚至有冇同佢上床可以顯示到
而係
佢哋為對方而甘願做咗幾多嘢
呢種關係先至可以長久

開口埋口都死賤精媽呢空,並唔係討厭對方
其實明顯呢種先係呢對嘅最適合相處模式
其實初雪阿龔幫阿水圍條紅色channel頸巾都好甜
雖然要先撞跌豪仔手上杯咖啡先好小學雞
呢一幕我都覺得好sweet
不過都可以睇得出佢戀愛經驗值係幾咁低邊有人送野會咁樣送架
如果真係要講514唔好嘅地方,我睇到嘅係唔夠時間,想表達的卻太多,剪得有D碎。其次係服裝有個微小bug,Mary件大褸在cafe同去到花店唔同咗,可能因為花店係外景,-時攪錯。
除此之外,呢集我覺得又好笑,又sweet,又有彩蛋,個千古花籃又估佢唔到。20分鐘有咁多,超額完成啦!最重要係龔水兩個演繹流暢,detail位做到足,仲想點。
就係鍾意佢平時口花花
但落手就小學雞嗰種反差萌
我就係最鍾意最尾嗰幕,cut cut cut ,cut 佢條命,都痴Q線咖...... 激鬼氣我呀
我嫌個追打唔夠長添呀
咪係,得半個圈
我想睇一路打一路話多幾句,跟住阿水聽到阿龔話自己砌就放軟少少手打
我都嫌唔夠長 如果長啲應該會係間房小學雞式追打+圍住間房避
跟住聽到啲花係男廁採嘅 又打多幾下
水:原來你就係群組講嗰個採花賊
成日話崩人設崩人設
明明龔燁一直都係死賤精小學雞
如果又攪埋D刻意攬攬錫錫,海灘切心型咁就真係崩人設。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞