[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (23)

1001 回覆
36 Like 7 Dislike
馬安珊博士:又係你兩條友?
佢兩個唔好再搞到人哋要ot喇
阿龔每次都淨係捉住手腕,嚴格嚟講未試過捉手仔
如果真係有突發意外捉到手心我覺得阿龔應該會hang機
好想睇少男龔再度上線
對上一次好似已經係444啦
有拖過手仔在280集搵龔友時拖過手仔,假扮女友may
都捉過幾次㗎
不能說的秘密叫阿水做佢女朋友
280搵到龔爸後叫阿水扮阿may
同選戰見完細龍太之後係走廊話兩個一齊諗點拆招
(仲有真命騙子jenny個ff?
少男龔成日含春笑好正
一直都係阿龔食住阿水
好想睇到阿水知道阿龔呢個弱點萌點反客為主調戲阿龔
原來有咁多次,睇嚟我要多啲溫書
少男嘅羞澀同平時轉數快又精明嘅形象好有反差
如果阿水發現唔到佢呢個弱點但又經常性唔覺意地挑逗龔燁就好睇
唔知仲有冇漏,但呢幾幕我印象幾深應該冇記錯嘅
反差萌先可愛
次次都係阿龔主動
搵次阿水捉佢手仔阿龔應該唔識反應
ff 平時口花花 但一齊咗之後冇咩實戰經驗反而咩都唔敢做 阿水忍唔住做主動嗰個
但如果劇組要推收視,咁就要做多啲鋪排先得喎
太平淡,收視好難上架
感人/令人印象深刻,對劇組有信心

講起表白方式,唸起之前套巴不得媽媽,入面又係有pair傲嬌小學雞冤家情侶,到完劇都無好白咁講嗰三個字,只係眼神交流+bgm,同之前鋪嘅情節,講嗰刻雙方感到對方嘅重要(或者其實係嗰刻係right time 嘅feel )同接受對方缺點,跟住就開始咗⋯⋯幾深刻印象

感覺上龔水都有可能咁,除咗玩唔會俾觀眾聽到嗰三個字,但會知對方重要。不過時間夠唔夠鋪到呢個效果而唔突兀就另一回事啦
我覺得如果嗰3個字既梗都係會出現
不過可能唔係係告白
“BB? 點解有個BB嘅?" 果集阿水有冇捉住阿龔隻手拉佢入屋架?
好奇佢地告白一齊個集會係咩風格
係大龍鳳定平淡心照feel

https://youtu.be/3KVNw6sFRh0
係有嘅 郁得好快好難CAP得好 唔好意思
我成日都睇換片呢段所以放埋出嚟一齊睇
我諗緊522既然叫得做"狗公"係咪會提返阿龔情人節送花俾全公司女同事 然後Anita會講:「阿龔之後仲想用4000買佢紮花不過被Peter截糊,唔知佢想送俾邊個呢?」 (因為尋寶圖無人知道花籃單嘢 [假設tree gun又無向阿叔提過]) 不過仲人目光應該都係望向阿水
咁媽呢空咪可以知道其實阿龔都有試過買仲肯出四千蚊添
我諗緊522既然叫得做"狗公"係咪會提返阿龔情人節送花俾全公司女同事 然後Anita會講:「阿龔之後仲想用4000買佢紮花不過被Peter截糊,唔知佢想送俾邊個呢?」 (因為尋寶圖無人知道花籃單嘢 [假設tree gun又無向阿叔提過]) 不過人目光應該都係望向阿水
咁媽呢空咪可以知道其實阿龔都有試過買仲肯出四千蚊添

打錯字sor
我都覺得狗公似呢單
總監其實為呀水真係好闊佬(之前1000蚊買張相,又買過同我同牌子嘅Channel頸巾)希望Anita都加入助龔兵團
呢次仲要係水水做主動
anita之前都有講過阿龔係追mary姐
mary都有反思anita嗰句嘢
水:「咁貴同Anita買紮花?傻的嗎?」
意識到阿龔係會為自己做啲傻野 好似上次跑勁遠攞車咁

之後就知道個長毛對自己係認真架
大家姐花生mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞