[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (23)

1001 回覆
36 Like 7 Dislike
播完我已經話其實我反而好為演員開心,呢條線又可以走劇情又可以cls,根本就係好大發揮機會,而且最難得佢兩位演員都好專業,要演劇程又擔得起,要演搞笑又放得開,好心班友就睇長遠啲啦!一味係到屌,仲要搞臭曬我哋

同埋佢哋唔該唔好用大陸飯圈個套帶黎呢套開心劇到囉,唔好以為一味靠鬧就好威威,好低B囉唔該
Yes
其實劇組好錫龔水
尤其回水之後,回水嗰排一個禮拜一集主線咁濟,仲成日兩集主線,唔計上下集都仲有266 267 391 392
而且主線嗰啲拍攝方面真係好dum本,為咗454一集搭個哈爾濱景仲放埋雪,504長鏡頭
劇本又精心設計過,280一集可以呼應晒所有主線嘅內容,514呼應上年情人節,由隨口噏嘅傑叔到專登寫503 504了結呢個復仇故事
真係唔多線可以做到咁上心
演員仲好有心,過場小動作睇得出有諗過度過,尤其454同479之間嗰啲過場,阿龔嘅小心翼翼同阿水由嬲到漠視嘅心態轉變都做得到位,再加上演員劇外會認真答觀眾問題,唔係好多人肯咁做
真係好多謝台前幕後都咁撐呢條線
因為咁我先咁唔鍾意啲人因為某一兩集就瘋狂批評劇組唔錫呢條線,如果劇情真係有斟酌之處你可以理性提出自己意見,但絕對唔應該話劇組偏心其他cp,一嚟好似挑人哋機咁,二嚟呢個根本唔係事實

送比佢
同意,就算真係唔鍾意啦,
好,我俾你講一次你既意見。
但講完就分道揚鑣啦,你走你的陽關道,我走我的獨木橋。
根本無需要無限重loop,一路話棄劇一路keep住追,幾個月都loop埋同一句野,好似有人拎住把刀逼住佢地睇咁
我唔識分編劇「最」愛邊對CP,亦都無謂分,但好肯定劇組好愛龔水,好多謝編審成日派工水福利,無愛邊會做呢啲額外嘢
留個名都去到第2頁
Lm 加宣傳 岩岩更左41章
(龔水) <若躲不過燁緣>
https://lih.kg/FnxDdU
我覺得會
又有文
其實咩都唔睇,就咁睇454都知道劇組係幾咁錫龔水。
你估搭個雪景真係咁容易咩,
當你咩景都唔執,就咁班部雪機返黎都難啦,
為左廿分鐘既貨仔專登搭個景出黎,
就呢一點已經證明佢地係幾咁重視龔水啦...
+1
咁樣寫,仲要話龔水黨,真正鍾意龔水啲人唔會咁唔理性囉
+1
仲要個效果其實係好正
新po留名~
有d人睇見主角靚仔靚女就覺得應該行偶像劇線一味派甜
但我覺得朋友以上戀人未滿又鬥集冤家先令呢對cp咁好睇
呢套處境劇咁受歡迎都係因為每個角色都有同正劇唔同既獨特style
好多位係正劇點都比不上既
有時睇到d狂踩劇組既留言都好心up
明明佢地好多位都好有心去鋪排
454真係好值得一讚再讚
為咗嗰10分鐘嘅鏡頭搭個雪景,拍出嚟重要好靚好有feel
演員大熱天時著咁厚扮凍,Stanley重要不停跑
真係辛苦哂劇組上上下下
因為劇組製作太認真,搞到好多人都唔記得咗呢套只係20分鐘左右嘅處境劇
處境劇交到830 930甚至超過佢哋嘅質量,邊度似係唔重視呢條線
其實除咗龔水,其他線都認真製作,開心速遞真係好高質
同埋話劇組唔鍾意龔水嘅,麻煩睇下第一頁嘅劇集list,作為中期二百幾集先開始嘅線,主線過場數量可以拍得上早期開始嘅cp,就知道劇組對呢對cp有幾好
見到其他人話劇組唔鍾意呢條線,我真係怕會畀其他線嘅fans插返轉頭話身在福中不知福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞