I bank 投行 你問我答

900 回覆
8 Like 57 Dislike
Bb啦梗係 唔計bonus....
tvb 型男同 ivy league 才子
利申:有佢哋一成才華樣貌都好呀
tier 1 ibank基本上都有(計埋bonus)
冇嘅都應該好接近1球
但工時真係好長
但ivy league 才子是大陸人
雖然家族勁
PPE 都好屈機巴打你英文係咪好勁
more

紅二三代?女嘅背景都係咪一樣?睇佢媽好唔香港師奶樣
巴打係咪有嘗試追過SC但唔成功所以🍇🍇
more
認真問點解少oxbridge grad?

應該五皮起
more details

e家巴打條女應該更加索天堂級噤話
真係美國吃香d
英國教出黎都on99咁
感覺因為好多top嘅內地人都prefer去美國讀書/top嘅ibank好多都係美資
巴打求講詳細d

係咪英國文化同美資格格不入

利申: 美國男人口音 annoying af British accent way sexier
My local accent
巴打 GS 做高層?
英美文化差唔多姐 好少問題
差在哈佛MIT YALE PRIN UPEN仲有堆IVY LEAGUE
求職角度,揀呢堆 over 牛劍,無可厚非既。
利申 沒本事揀以上學校 小弟只是semi target school
英美文化差唔多姐 好少問題
差在哈佛MIT YALE PRIN UPEN仲有堆IVY LEAGUE
求職角度,揀呢堆 over 牛劍,無可厚非既。
利申 沒本事揀以上學校 小弟只是semi target school
資深巴打絲打 SXG 係咪好過 Top Tier IB?
係咁幫佢擋箭 睇怕佢連SC真人都未見過
加油啊巴打

有無資深巴打絲打可以話比我聽咩係英美 ib semi target
利申: 想之後借錢讀master洗底一
年年都一堆香港人入Oxbridge

但無乜香港人入到mit Harvard 呢d
毒男十號話佢真人同ig 一樣點解禁多haters佢真面目好差㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞