食錯杯麵足以崩潰 回教徒搵食艱難

382 回覆
13 Like 178 Dislike

其實佢邊度要人地就曬佢

明顯冇睇內文
人地係見自己教友冇地方買食物
所以自己開檔呀

其實成件事好正常 有需求自然有供應

你鄉下大撚把供應呀 黎香港托柒?
香港點解要照顧你班垃圾有無肉食?
我想講…Halal認證都好流

前公司嘅供應商劏家禽,根本都冇念經
經理同主管都唔會理

其實…撚知你劏嗰陣有冇念經咩

屌去啲international event食飯有另一條隊俾佢哋排Halal food

外國直程周鳩圍都係Halal Arabic

唔好以為寫halal就係halal
新加坡同馬拉既超級市場既halal corner既
牛/雞其實係同non-halal凍櫃既牛/雞一鳩樣嫁
好多黎到鋪頭先包裝再貼貼紙
d回教撚咪照樣買

雖然依邊d回教撚好離譜,我成鳩日見有回教撚食韓燒
大啖大啖咁食五花腩,唔係上左色調完味同韓式醃牛肉好似既豬肩肉
係五花腩啊屌

新一代未必咁虔誠 我有個回教同學日日食雞尾包 我同佢講入面有豬油 佢話唔想理好食就得

其實不知者不罪
佢唔知有豬油就可以開開心心咁食
你依家講完俾佢聽,佢就要懷住要破戒既心去食
食都食得唔開心

明顯冇睇內文
人地係見自己教友冇地方買食物
所以自己開檔呀

其實成件事好正常 有需求自然有供應

你鄉下大撚把供應呀 黎香港托柒?
香港點解要照顧你班垃圾有無肉食?

其實關你咩事 人地又唔係做你生意 你可以唔幫襯 又冇人迫你去
去人地既地方生活
又要人地就哂你
仲扮到好似比人迫害咁
痴鳩撚線
乜撚野邏輯黎
掉返轉 我地去佢地d國家
就叫我地守呢樣守哥樣
低鳩能

講得好

巴打簡而精

其實佢邊度要人地就曬佢

睇之前有個post班回教佬話係香港冇地方拜神呀嘛,要政府起坐野佢哋拜神呀嘛
我覺得應該要每個月比一個處女佢哋屌添,比佢地神主處理個處女
去人地既地方生活
又要人地就哂你
仲扮到好似比人迫害咁
痴鳩撚線
乜撚野邏輯黎
掉返轉 我地去佢地d國家
就叫我地守呢樣守哥樣
低鳩能

講得好

巴打簡而精

其實佢邊度要人地就曬佢

睇之前有個post班回教佬話係香港冇地方拜神呀嘛,要政府起坐野佢哋拜神呀嘛
我覺得應該要每個月比一個處女佢哋屌添,比佢地主處理個處女
世上最on9既宗教
世上最on9既宗教

任何宗教痴都係戇鳩既
至少我睇唔到內文個信徒有咩問題先囉
屌去啲international event食飯有另一條隊俾佢哋排Halal food

外國直程周鳩圍都係Halal Arabic

唔好以為寫halal就係halal
新加坡同馬拉既超級市場既halal corner既
牛/雞其實係同non-halal凍櫃既牛/雞一鳩樣嫁
好多黎到鋪頭先包裝再貼貼紙
d回教撚咪照樣買

雖然依邊d回教撚好離譜,我成鳩日見有回教撚食韓燒
大啖大啖咁食五花腩,唔係上左色調完味同韓式醃牛肉好似既豬肩肉
係五花腩啊屌

新一代未必咁虔誠 我有個回教同學日日食雞尾包 我同佢講入面有豬油 佢話唔想理好食就得

其實不知者不罪
佢唔知有豬油就可以開開心心咁食
你依家講完俾佢聽,佢就要懷住要破戒既心去食
食都食得唔開心

緊係唔開心啦,食過五花腩先食豬肉咁撚好食,諗起以前On撚鳩咁喺度守戒律,信教果班正一傻西
我想講…Halal認證都好流

前公司嘅供應商劏家禽,根本都冇念經
經理同主管都唔會理

其實…撚知你劏嗰陣有冇念經咩

有啲直情響個屠場不停播經文就算....
呢啲宗教害撚死人 血液又話不潔 又要搞到其他人
根本可以食齋同食魚柳飽

香港既m記魚柳飽都有豬油嫁

btw, 我識一個虔誠既回教撚,唔識中文既
佢上次去香港business trip
因為佢知香港難搵halal野食,已經祈定禱
同佢個啊拉話HK trip可能會食到有豬油既野,求佢原諒
佢平時係新加坡m記食開sausage egg muffin
新加坡m記既sausage egg muffin係雞肉既
但係香港既係豬肉sausage egg muffin

佢一落機就去隊左個豬柳蛋漢堡
佢食完我先同佢講唔係雞,係豬
佢成個人當堂差唔多崩潰

最後都係會湮滅,始終越高IQ/自信既人越係無神論,人類智商一直提升,終有一日唔會再有宗教

最後都係會湮滅,始終越高IQ/自信既人越係無神論,人類智商一直提升,終有一日唔會再有宗教

根本因為信仰,唔食豬,唔食牛就好撚on9

其實只係無證據有神唔係證明左無神
有神又唔一定係耶神
唔知點解IQ高既人會信無神論
我想知清真食品點影響到連登仔

會少左舖頭賣豬肉
其實清真食品都只係劏隻羊同牛嗰陣播帶

根本因為信仰,唔食豬,唔食牛就好撚on9

IQ愈高既人愈應該受宗教制肘
世上最on9既宗教

任何宗教痴都係戇鳩既
至少我睇唔到內文個信徒有咩問題先囉

信徒無問題

係個宗教本身on9

d規例過時,不合乎現代智慧
根本可以食齋同食魚柳飽

香港既m記魚柳飽都有豬油嫁

btw, 我識一個虔誠既回教撚,唔識中文既
佢上次去香港business trip
因為佢知香港難搵halal野食,已經祈定禱
同佢個啊拉話HK trip可能會食到有豬油既野,求佢原諒
佢平時係新加坡m記食開sausage egg muffin
新加坡m記既sausage egg muffin係雞肉既
但係香港既係豬肉sausage egg muffin

佢一落機就去隊左個豬柳蛋漢堡
佢食完我先同佢講唔係雞,係豬
佢成個人當堂差唔多崩潰

會少左舖頭賣豬肉

香港唔知啦,但係我係新加坡受既影響有好多
其中一樣係佢地逼到貢茶係menu cancel左成條fruit tea series
話果d乜百花果珠珠有用豬黎整既明膠

我屌佢老母!你自己飲貢茶唔撚叫果d珠咪得囉
你搞撚到我地依d普通人都冇得飲啊!屌!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞