食錯杯麵足以崩潰 回教徒搵食艱難

382 回覆
13 Like 178 Dislike
認真,食得咸魚抵得喝,點解要成個社會就你,香港又唔係回教國家
印度教覺得牛係神性唔食都唔出奇
回教又唔係覺得豬神性 但又唔食豬

覺得豬污糟 低賤
信觀音都唔食牛架
歐洲已經回教化
遲早豬肉變到同狗一樣,食左係犯法
你咪何嘗唔係由細到大俾人灌輸唔好食狗肉

呢啲宗教害撚死人 血液又話不潔 又要搞到其他人

最後都係會湮滅,始終越高IQ/自信既人越係無神論,人類智商一直提升,終有一日唔會再有宗教

其實只係無證據有神唔係證明左無神
有神又唔一定係耶神
唔知點解IQ高既人會信無神論

因為自信,因為面對現實
逆境時求神問卜係無意義
靠自己食腦去掙扎求生係人類一直既生存技能
面對現實啦各位教徒,你地既神只活在你心中
其實佢地又唔係偷唔係搶
又無迫你地跟佢唔食豬
又無迫政府立例所有餐廳要提供清真餐
何必要笑人地既宗教同生活習慣呢

等比人屌我做大愛撚

但係好笑既係佢地又要係到呻話冇啖好食

呻下都唔俾咁惡
後生仔呻買唔到樓,唔通又係因為想人送層樓俾佢咩

[世界大戰mode] 狗係人類的朋友 豬肉好味[/世界大戰mode]

最後都係會湮滅,始終越高IQ/自信既人越係無神論,人類智商一直提升,終有一日唔會再有宗教

有神又唔一定係耶神

因為自信,因為面對現實
逆境時求神問卜係無意義

信有神不等於要求神問卜
其實佢地又唔係偷唔係搶
又無迫你地跟佢唔食豬
又無迫政府立例所有餐廳要提供清真餐
何必要笑人地既宗教同生活習慣呢

等比人屌我做大愛撚

但係好笑既係佢地又要係到呻話冇啖好食

呻下都唔俾咁惡
後生仔呻買唔到樓,唔通又係因為想人送層樓俾佢咩

ISIS殺人如麻、濫殺無辜
回教徒無權呻

有神又唔一定係耶神

因為自信,因為面對現實
逆境時求神問卜係無意義

信有神不等於要求神問卜

咁我諗你地唔洗爭取祈禱室啦?
根本可以食齋同食魚柳飽

香港既m記魚柳飽都有豬油嫁

btw, 我識一個虔誠既回教撚,唔識中文既
佢上次去香港business trip
因為佢知香港難搵halal野食,已經祈定禱
同佢個啊拉話HK trip可能會食到有豬油既野,求佢原諒
佢平時係新加坡m記食開sausage egg muffin
新加坡m記既sausage egg muffin係雞肉既
但係香港既係豬肉sausage egg muffin

佢一落機就去隊左個豬柳蛋漢堡
佢食完我先同佢講唔係雞,係豬
佢成個人當堂差唔多崩潰

同我依個例子比較,杯麵有豬油成份真係濕濕碎

因為自信,因為面對現實
逆境時求神問卜係無意義

信有神不等於要求神問卜

你去問回人囉
無神論人真係好得意

[世界大戰mode] 狗係人類的朋友 豬肉好味[/世界大戰mode]

食錯狗肉足以崩潰 回教徒:麻撚煩

信有神不等於要求神問卜

你去問回人囉
無神論人真係好得意

我一次過問曬全部,有神論硬係要死loop既

Btw,又一單,點呀邊個神可以救一救下面位弟兄?

[求救] 屋企人好似信左邪教
https://lihkg.com/thread/102965/page/1?ref=ios
5 : 33 敵對真主和使者,而且擾亂地方的人,他們的報酬,只是處以死刑,或釘死在十字架上,或把手腳交互著割去,或驅逐出境。這是他們在今世所受的淩辱;他們在後世,將受重大的刑罰。

8 : 12 當時,你的主啟示眾天神:「我是與你們同在的,故你們當使信道者堅定。我要把恐怖投在不信道的人的心中。」故你們當斬他們的首級,斷他們的指頭。

47 : 4 你們在戰場上遇到不信道者的時候,應當斬殺他們

斷章取義
5 : 33 敵對真主和使者,而且擾亂地方的人,他們的報酬,只是處以死刑,或釘死在十字架上,或把手腳交互著割去,或驅逐出境。這是他們在今世所受的淩辱;他們在後世,將受重大的刑罰。

8 : 12 當時,你的主啟示眾天神:「我是與你們同在的,故你們當使信道者堅定。我要把恐怖投在不信道的人的心中。」故你們當斬他們的首級,斷他們的指頭。

斷章取義

咁都叫斷章取義??咁我想問下伊斯蘭國班友殺人果時係咪拎住本聖經

你去問回人囉
無神論人真係好得意

https://lihkg.com/thread/102965/page/1?ref=ios

神一定係好人?

斷章取義

咁都叫斷章取義??咁我想問下伊斯蘭國班友殺人果時係咪拎住本聖經

我諗佢未學過護教

斷章取義

屌都話佢地係極端
佢地斷章取義你又斷章取義咁你同地有咩分別
去死簡單d

斷章取義

屌都話佢地係極端
佢地斷章取義你又斷章取義咁你同地有咩分別

咁你解釋下以上幾節經文應該點解?

你去問回人囉
無神論人真係好得意

神一定係好人?

言則滿天神佛無個好人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞