食錯杯麵足以崩潰 回教徒搵食艱難

382 回覆
13 Like 178 Dislike

我一次過問曬全部,有神論硬係要死loop既

Btw,又一單,點呀邊個神可以救一救下面位弟兄?

[求救] 屋企人好似信左邪教
https://lihkg.com/thread/102965/page/1?ref=ios

神一定係好人?

言則滿天神佛無個好人?

好人就唔會對天災人禍䄂手旁觀啦
印度教覺得牛係神性唔食都唔出奇
回教又唔係覺得豬神性 但又唔食豬

覺得豬污糟 低賤

係 豬佢地覺得污糟 所以唔食

唔會 如果會我切

我肯撚定會,啲回教豬咁撚霸道

let see who is right

你敢講如果回教人口係香港佔到30%甚至更多
都唔會有回豬提出呢啲要求
笑話

斷章取義

咁都叫斷章取義??咁我想問下伊斯蘭國班友殺人果時係咪拎住本聖經

屌都話佢地係極端
佢地斷章取義你又斷章取義咁你同地有咩分別

咁你解釋下以上幾節經文應該點解?

小第見識少可唔可以解釋吓上面嗰幾段經文點解

最後都係會湮滅,始終越高IQ/自信既人越係無神論,人類智商一直提升,終有一日唔會再有宗教

根本因為信仰,唔食豬,唔食牛就好撚on9

IQ愈高既人愈應該受宗教制肘

弱鳩智咪你呢啲人囉
IQ越高嘅人自己識衡量輕重 洗乜受宗教制肘
無腦人因為蠢先成日滿天神佛要神打救咁不切實際啫
香港人IQ最高 無宗教信仰嘅比例都高

屌都話佢地係極端
佢地斷章取義你又斷章取義咁你同地有咩分別

咁你解釋下以上幾節經文應該點解?

小第見識少可唔可以解釋吓上面嗰幾段經文點解

夠鐘拜真主
俾d時間佢查經先吧

根本因為信仰,唔食豬,唔食牛就好撚on9

IQ愈高既人愈應該受宗教制肘

弱鳩智咪你呢啲人囉
IQ越高嘅人自己識衡量輕重 洗乜受宗教制肘
無腦人因為蠢先成日滿天神佛要神打救咁不切實際啫
香港人IQ最高 無宗教信仰嘅比例都高

信有神不等於要等滿天神佛打救
因為仲有一種叫(強)不可知論
去人地既地方生活
又要人地就哂你
仲扮到好似比人迫害咁
痴鳩撚線
乜撚野邏輯黎
掉返轉 我地去佢地d國家
就叫我地守呢樣守哥樣
低鳩能

呢段說話講得好
去到邊都係我地就人 飲食 語言
就算啲人黎香港 都係我地香港人去就佢地

on撚鳩,係咪盲架
佢個麵中文寫有豬肉,英文寫冇呀
咁都有問題?
咁遲啲落埋你老母啲肉落去都得啦

睇紅字
黎香港唔學廣東話唔通要我地就佢
我去美國都係我講 睇 寫英文啦
佢係香港學中文好撚委屈
要回教徒食豬肉同要你食狗肉一樣者
又唔係搞到你,嘈乜鳩

利申: 我識佢
要回教徒食豬肉同要你食狗肉一樣者
又唔係搞到你,嘈乜鳩

利申: 我識佢

因為伊斯蘭國濫殺無辜
回人犯眾憎
信觀音都唔食牛架
香港地出街食野大把豬油喎
香港地出街食野大把豬油喎

你咪何嘗唔係由細到大俾人灌輸唔好食狗肉

駁唔到
信觀音都唔食牛架

信觀音而唔食牛既人會唔會叫間餐廳一d牛肉都唔好煮?唔會嫁ma
你自己唔食牛,去食飯咪唔好叫牛食囉,點解要逼其他人都唔食?
有時都幾佩服佢地相信一樣野,然後徹底貫徹信念既堅持

佢就係上次麥加人踩人個陣飛左過去朝聖
同埋佢嗰個人fb都係真主前真主後,所以不知情情況下食左豬會崩潰真係唔出奇
追哂post,有巴打引古蘭經

回教徒唔食豬因為豬污糟同埋古蘭經話豬係受詛咒嘅人變

咁點解佢地又要定時定候要向西拜?古蘭經有無寫?

謝謝解答
食舊豬肉咁麻煩
殺人放火強姦就咁快手
所有宗教都都戇鳩 信嘅人就更加戇鳩

舊約時唔食得
耶穌都無話食得
係保羅同彼得(?)話食得

新約之後比
識少少咪扮代表

咁咪即係新約開始破戒囉
根本好多野係耶穌自圓其說

咁之前仲要獻活

新約之後比
識少少咪扮代表

咁咪即係新約開始破戒囉
根本好多野係耶穌自圓其說

咁新約之前仲要獻活祭 唔通宜家冇又話人破戒咩
更何況神係三位一體 規矩係神定出嚟 咪即係耶穌囉 咁佢要改有乜問題 邊有得咁都計做破戒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞