食錯杯麵足以崩潰 回教徒搵食艱難

382 回覆
13 Like 178 Dislike
蛔蟲

屌都話佢地係極端
佢地斷章取義你又斷章取義咁你同地有咩分別

咁你解釋下以上幾節經文應該點解?

小第見識少可唔可以解釋吓上面嗰幾段經文點解

夠鐘拜真主
俾d時間佢查經先吧

點呀,又話人斷章取義依家問你點解又唔答
素麪有豬 呢個戒破得幾無奈
食齋算啦 搞咁多野
殺人如麻,對付異教徒既手段殘忍到仆街。食吓肉就扮哂嘢,正一肥婆咁

人地係覺得豬污穢所以唔食 唔係神聖
和尚咪仲難搵食????

夠鐘拜真主
俾d時間佢查經先吧

追哂post,有巴打引古蘭經

回教徒唔食豬因為豬污糟同埋古蘭經話豬係受詛咒嘅人變

咁點解佢地又要定時定候要向西拜?古蘭經有無寫?

謝謝解答

其實係面向麥加舊石跪拜真主
所以你見佢地喺香港就向西拜
去到新加坡就會向西北拜
其實一開始穆罕默德係叫信徒跟佢向耶路撒冷跪拜
後來先改向麥加

2:144我看見你(穆聖)一再仰面朝天(尋求引導)。現在我將使你朝向你喜歡的禮拜方向。你就朝著聖寺的方向禮拜吧。無論你們在哪里,你們都朝著這一個方向。有經的人深知那是來自他們的主的真理,安拉不是不注意他們所作所為的

一日拜五次就搵唔到
24 : 58 信道的人們啊!教你們的奴婢和你們中尚未成丁的兒童,三次向你們請示,晨禮之前,正午脫衣之時,宵禮之後,這是你們的三個不防備的時候。除此以外,你們和他們無妨隨便往來。真主這樣為你們闡明一些跡象。真主是全知的,是至睿的。
O you who have believed, let those whom your right hands possess and those who have not [yet] reached puberty among you ask permission of you [before entering] at three times: before the dawn prayer and when you put aside your clothing [for rest] at noon and after the night prayer. [These are] three times of privacy for you. There is no blame upon you nor upon them beyond these [periods], for they continually circulate among you - some of you, among others. Thus does Allah make clear to you the verses; and Allah is Knowing and Wise.

禮拜時間都搵唔到
4 : 103 當你們完成拜功的時候,你們當站著、坐著、躺著紀念真主。當你們安寧的時候,你們當謹守拜功。拜功對於信士,確是定時的義務。

咪臭係

哇禁咁多膠好撚叻呀
依家擺明歧視你,唔滿意返鄉下
垃圾宗教 垃圾民族

垃圾得過你?

我有幾垃圾?豬肉好好食呀
你咪何嘗唔係由細到大俾人灌輸唔好食狗肉

駁唔到

起碼食左狗肉唔會喊苦忽先
好似班回教南亞豬咁on9
食舊豬肉咁麻煩
殺人放火強姦就咁快手

唔食豬係宗教 做犯法野係天性
進擊的印度人同ust南亞仔 兩條垃圾蝻狗
淨係識擺底粒膠
食錯豬肉就要崩潰
殺人放火強姦就做足
去見阿拉啦
淨係識擺底粒膠
食錯豬肉就要崩潰
殺人放火強姦就做足

香港嗰班回教徒幾時有殺人放火呢請問
屌去啲international event食飯有另一條隊俾佢哋排Halal food

外國直程周鳩圍都係Halal Arabic

唔好以為寫halal就係halal
新加坡同馬拉既超級市場既halal corner既
牛/雞其實係同non-halal凍櫃既牛/雞一鳩樣嫁
好多黎到鋪頭先包裝再貼貼紙
d回教撚咪照樣買

雖然依邊d回教撚好離譜,我成鳩日見有回教撚食韓燒
大啖大啖咁食五花腩,唔係上左色調完味同韓式醃牛肉好似既豬肩肉
係五花腩啊屌

新一代未必咁虔誠 我有個回教同學日日食雞尾包 我同佢講入面有豬油 佢話唔想理好食就得

其實不知者不罪
佢唔知有豬油就可以開開心心咁食
你依家講完俾佢聽,佢就要懷住要破戒既心去食
食都食得唔開心

呢d回教同學就好喇,肯融入社會

根本信教人士接觸得多個現代世界就越來越世俗 守嘅規矩自然越來越少 啲思維做法越開放係好正常嘅事來

基督教只係因為食正幾百年前歐洲人現代化就早啲開始世俗化咁解
淨係識擺底粒膠
食錯豬肉就要崩潰
殺人放火強姦就做足

外國嗰班有呢

夠鐘拜真主
俾d時間佢查經先吧

[5:32]
Because of that, We decreed upon the Children of Israel that whoever kills a soul unless for a soul or for corruption [done] in the land - it is as if he had slain mankind entirely. And whoever saves one - it is as if he had saved mankind entirely. And our messengers had certainly come to them with clear proofs. Then indeed many of them, [even] after that, throughout the land, were transgressors.
[5:33]
Indeed, the penalty for those who wage war against Allah and His Messenger and strive upon earth [to cause] corruption is none but that they be killed or crucified or that their hands and feet be cut off from opposite sides or that they be exiled from the land. That is for them a disgrace in this world; and for them in the Hereafter is a great punishment,
[5:34]
Except for those who return [repenting] before you apprehend them. And know that Allah is Forgiving and Merciful.
[8:13]
That is because they opposed Allah and His Messenger. And whoever opposes Allah and His Messenger - indeed, Allah is severe in penalty.

5:33 係講緊wage war against Allah,即係你去搞真主 真主先叫人咁做
而唔係無啦啦唔信都咁話你 8:14都係講同一樣
5:34 都講左假如人地打你你還手佢認錯真主都會原諒
5:32 都講到明你無啦啦殺一個人係殺左成個Humanity
Jihad係解struggle唔係聖戰咁簡單 你唔可以無啦啦話要打聖戰
係人地打你 嗰個地方既統治者話宣佈先可以
想知點解有Jihad睇多少少當時既歷史
同埋係無錯係有講殺人但好多都係講緊Jihad既時候唔係平時
你可以繼續睇啲啲之後拎出黎講話我地殺人點點點
你都提到UAE呀其他清真寺既人無出黎鬧ISIS
你又知唔知回教入面都有好多政治野
走去問啲正常既回教徙佢都會話你知根本ISIS係on9,沙特既Islam Law都on9
中文唔好所以有啲1999 sorry
淨係識擺底粒膠
食錯豬肉就要崩潰
殺人放火強姦就做足

外國嗰班有呢

所以全部回教徒都係抵撚死 質佢哋食豬肉就啱架啦

外國嗰班有呢

香港人入面都有on9
咁係咪全部都on9?
Logic?
淨係識擺底粒膠
食錯豬肉就要崩潰
殺人放火強姦就做足

你除左鳩up仲識咩

外國嗰班有呢

香港人入面都有on9
咁係咪全部都on9?
Logic?

佢係曲線黎啦

香港人入面都有on9
咁係咪全部都on9?
Logic?

佢係曲線黎啦

Shit
柒左
淨係識擺底粒膠
食錯豬肉就要崩潰
殺人放火強姦就做足

你除左鳩up仲識咩

嬲嬲豬呀咖哩仔

成浸臭屎味

你條女被我屌緊呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞